25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σαρικόπουλος στο Basketa.gr: “Tο καλύτερο δώρο το πήρα από τους συμπαίκτες μου”

Ανήμερα των γενεθλίων του κάποιος άνθρωπος συνήθως βγαίνει (ή μένει σπίτι) με τους δικούς του ανθρώπους για να γιορτάσει αυτή την ξεχωριστή μέρα. Για τον Ζήση Σαρικόπουλο, το πάρτι γενεθλίων του (έκλεισε τα 28 το Σάββατο) είχε λίγους παραπάνω  καλεσμένους καθώς έγινε μέσα στο κατάμεστο κλειστό της οδού Αρτάκης, με τον Πανιώνιο να επικρατεί του Λαυρίου (72-71) και για πρώτη φορά μετά από 21 αγωνιστικές να ανεβαίνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

"Αξέχαστο πάρτι, θα έλεγα και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, γιατί που έκαναν το καλύτερο δώρο με αυτή τη νίκη. Αναμφίβολα αυτά τα γενέθλια δεν θα τα ξεχάσω εύκολα γιατί συνδυάστηκαν με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και μια μεγάλη νίκη" λέει στο Basketa.gr ο εορτάζων, που κόντρα στα συνηθισμένα κέρασε δύο φορές τους συμπαίκτες του  !

Καθώς εκτός από τα γλυκά του για τα γενέθλιά του, πρόσθεσε και 16 πόντους και 5 ριμπάουντ σε λιγότερο από 15 λεπτά συμμετοχής που ήταν ακόμα καλύτερο κέρασμα: "Πράγματι ήθελα και εγώ να τους κεράσω διπλά, αλλά όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Για μια ακόμα φορά νομίζω διαβάσαμε εξαιρετικά το παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που δικαίως και με το παραπάνω βρίσκεται σε αυτή τη θέση με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από τον Παναθηναϊκό και εμείς τους κρατήσουμε στους 71 πόντους, από 85+ που βάζουν συνήθως" λέει ο έμπειρος σέντερ, που βλέπει μετά την ΑΕΚ, την ομάδα του να λυγίζει μια ακόμα ομάδα της τετράδας, χωρίς αυτό να του προκαλεί εντύπωση.

"Πολύ απλά διότι όπως και στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό το ένστικτο της επιβίωσης σου δίνει τεράστια δύναμη και κουράγιο να τα δώσεις όλα. Πολύ περισσότερο από όσο το να κυνηγάς το πλασάρισμα σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Εδώ παίζεις για τη "ζωή" σου και αυτό το εφαρμόσαμε άψογα. Με την ΑΕΚ βέβαια είχαμε εκμεταλλευτεί και την κούραση του αντιπάλου μας από την υπερπροσπάθεια στην Ευρώπη και είχαμε και το στοιχείο του αιφνιδιασμού καθώς δεν μας περίμενε τόσο δυνατούς" λέει ο "Big Z"  όπως είναι το παρατσούκλι του και ο οποίος για τέτοιες στιγμές σαν τη χθεσινή νοιώθει δικαίωση που επέστρεψε στον Πανιώνιο.

"Αν ήταν θα έμενα στον Αρη, αλλά εδώ είδα ένα προσωπικό στοίχημα, μια πρόκληση που μου άρεσε πολύ, ήταν ιδιαίτερα ελκυστική καθώς μιλάμε ότι επρόκειτο για έναν άθλο το να μπορέσει αρχικά η ομάδα να εξασφαλίσει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1, πόσο μάλλον το αγωνιστικό στη συνέχεια. Δεν είναι το ίδιο με την προηγούμενη θητεία μου στον Πανιώνιο καθώς τότε παίζαμε για την τετράδα" επισημαίνει ο 28χρονος σέντερ που γνώρισε φυσικά από πρώτο χέρι τι σημαίνει ο κόσμος του Πανιωνίου για την ομάδα και δεν κρύβει τη χαρά του και για εφέτος:

"Ειλικρινά τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, γιατί εφέτος στα δύσκολα είναι ακόμα πιο κοντά μας ο κόσμος. Πάντα σε αυτή την ομάδα ήταν δίπλα, αλλά η συσπείρωση που δείχνουν σε αυτό το κομμάτι, το δύσκολο της ιστορίας του συλλόγου σε συγκινεί. Προσωπικά έχω νοιώσει τρομερή υποστήριξη εφέτος αλλά και ομαδικά και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου"  τονίζει ο Ζήσης Σαρικόπουλος που έζησε και αυτός το στιγμιότυπο με τον προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκο να αγκαλιάζεται με τον πρόεδρο Σταύρο Αλευρογιάννη ο οποίος είχε ξεσπάσει σε λυγμούς.  Μπορεί ως γιατρός να έχει την απόλυτη ψυχραιμία στη δουλειά του, αλλά εδώ μιλούσαν τα συναισθήματα.

"Ετσι ακριβώς και μπορεί να είναι σχετικά νέος στην ομάδα, όπως το ζει πολύ έντονα και τον έχει συνεπάρει όλη αυτή η προσπάθεια στην οποία είναι ο βασικός αρωγός. Η ιστορικότητα της ομάδας, ο κόσμος όλα. Αλλωστε μετά τον αγώνα μπήκε και στα αποδυτήρια βουρκωμένος από τη συγκίνηση".

Με τον κόουτς Ζιάγκο, ο Ζήσης Σαρικόπουλος είχε βρεθεί και στην ΑΕΚ, οπότε είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για να σκιαγραφήσει το προφίλ του προπονητή του: "Είναι εξαιρετικός και δεν φαίνεται μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στο πόσο προετοιμασμένοι πάμε σε αυτά. Τραβάει και αυτός ένα μεγάλο φορτίο, υπάρχει τεράστια πίεση, αλλά νομίζω ότι η δουλειά του φαίνεται. Εχει φτιάξει ένα καλό σύνολο, και νομίζω ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.  Αυτή τη στιγμή η μεγάλη αυτή νίκη μας έχει δώσει ψυχολογική ώθηση επειδή για πρώτη φορά ανεβήκαμε πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Πλέον κοιτάμε την επόμενη αγωνιστική όπου μας περιμένει ένα εξίσου μεγάλο παιχνίδι στα Τρίκαλα με μια ομάδα που πάντα παλεύει τα παιχνίδια της παρά τα προβλήματα. Θεωρώ ότι για να πετύχουμε το στόχο μας χρειαζόμαστε και νίκες μακριά από τη Νέα Σμύρνη και αυτό θα επιδιώξουμε να πετύχουμε στα Τρίκαλα".

Οι Ελληνες κρατάνε (όπως σε όλες τις ομάδες) τα αποδυτήρια αλλά όπως προσθέτει ο Ζήσης Σαρικόπουλος: "Εχουμε και πολύ καλούς ξένους που έχουν δέσει με την ομάδα. Ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες προσθήκες των Μπάζελτον και Κάμινγκς ήταν εξαιρετικές. Το γεγονός ότι έχουν εμπειρία σε ευρωπαϊκές λίγκες τους βοήθησε στην πιο γρήγορη προσαρμογή αλλά ξέρουν καλά επίσης ότι μόνο εάν πετύχουμε το στόχο μας, θα εξαργυρώσουν και αυτοί με τον καλύτερο τρόπο την απόδοσή τους".

 

Photo Credit: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ