11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ροπαλιά» του Ηρακλή μέσα στο Περιστέρι

Ο Ηρακλής πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στην έδρα του Περιστερίου με 79-70, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League.

Με αυτήν την επικράτηση ο «Γηραιός» βελτίωσε το ρεκόρ του σε 6-9, ενώ οι ηττημένοι «έπεσαν» στο 9-7, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να γνωρίζει την πρώτη του ήττα, στη δεύτερη παρουσία του στην άκρη του πάγκου. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν να κυριαρχούν και πράγματι αυτό συνέβαινε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με εκπληκτική εμφάνιση του Πέτεγουεϊ ο οποίος σε αυτό το χρονικό διάστημα σημείωσε 15 πόντους, κατάφεραν να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά (24-14).

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να αφήσουν τον αγώνα δίχως να παλέψουν. Βελτιώθηκαν σημαντικά τόσο στην επίθεσή τους όσο και στην άμυνα και πλησίασαν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου να γράφει 41-35.

Πλέον το παιχνίδι είχε αποκτήσει τον χαρακτήρα ντέρμπι και φαινόταν ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Το Περιστέρι διατήρησε το προβάδισμα σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο και στο 30' ήταν μπροστά με 58-53. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως ανήκε πλήρως στον «Γηραιό». Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου εμφανίστηκε πιο φρέσκια και πιο ψύχραιμη, βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις και φτάνοντας σε επιμέρους σκορ 26-12. Έτσι λοιπόν όχι μόνο προσπέρασε τους αντιπάλους της αλλά διατήρησε κι αυτό το προβάδισμα μέχρι την κόρνα της λήξης που τη βρήκε να θριαμβεύει με 79-70.

Ο «ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ» ΚΑΙ Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ: Ο Ηρακλής στηρίχθηκε σε δύο παίκτες για να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη. Ο πρώτος ήταν ο Βασίλης Καββαδάς, με τον διεθνή σέντερ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και να τελειώνει τον αγώνα με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ όμως ήταν ο Τζος Χάγκινς με τον Αμερικανό -ο οποίος πρωταγωνίστησε αρνητικά τις προηγούμενες ημέρες λόγω του προβλήματος με το συμβόλαιό του- να σταματάει στους 17 πόντους. Για τους ηττημένους 17 πόντους σημείωσε ο Πέτεγουεϊ, όμως οι 15 από αυτούς ήρθαν στην πρώτη περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μπουρούσης έπαιξε ελάχιστα λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αν κάτι κόστισε σε μεγάλο βαθμό στο Περιστέρι και ήρθε αυτή η ήττα, ήταν η τρομακτική αστοχία από τη γραμμή των βολών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν μόλις 5/15 βολές και σε συνδυασμό με τα 9/32 τρίποντα, δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ