21.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προμηθέας-Άρης 90-69: Το έκανε εύκολο στο τέλος (vids)

Ο Προμηθέας βρήκε απέναντί του έναν ανταγωνιστικό Άρη για 30 λεπτά, αλλά η ποιοτική του ανωτερότητα φάνηκε στο τέλος, νικώντας άνετα με 90-69 και φτάνοντας στο 10-6 στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας σε νικηφόρο σερί και αφήνοντας τους «κίτρινους» στο 6-13 και διατηρώντας τους το άγχος για την παραμονή, μετά και την ήττα από την ΑΕΚ.

Ακουμπώντας την μπάλα στον Ντραγκίσεβιτς, ο Άρης πήρε ένα προβάδισμα με 0-7 στο πρώτο δίλεπτο, εκκινώντας ιδανικά, αν και σύντομα ο Προμηθέας αντέδρασε με παρόμοιο τρόπο, με τον Αγκμπελέζε να τελειώνει φάσεις για την ισοφάριση (11-11 στο 6'). Οι παίκτες του Καμπερίδη, όμως, δεν πτοήθηκαν και, αντιθέτως, βρήκαν λύσεις από μακριά με τον ΝτεΚόζι ξανά σε πολύ καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να πετύχουν σημαντικό πλήγμα στην αντίπαλη άμυνα και να κλείσουν πολύ καλή την πρώτη περίοδο (19-26).

Μετά από ένα τρίποντο του Σταμάτη για το 21-29, όμως, οι Αγραβάνης και Τζέριαν Γκραντ βρήκαν ρυθμό και οδήγησαν σε ένα σερί 10-0 για το προβάδισμα των Αχαιών, που γυρνούσαν πια το μομέντουμ (31-29 στο 13'). Οι Έλληνες πήραν τη σκυτάλη για τους παίκτες του Γιατρά και, μετά από μια εναλλαγή στο «τιμόνι» άρχισαν να δίνουν σαφές προβάδισμα στην ομάδα τους, που είχε πια «ξεμπουκώσει» και πήγαινε στα αποδυτήρια με διαφορά δέκα πόντων υπέρ της (50-40).

Οι «κίτρινοι» δεν τα παράτησαν και βρήκαν τρόπο να θυμίσουν στον αντίπαλό τους, ότι ήταν παρόντες για τη διεκδίκηση της αναμέτρησης με ένα δικό τους 0-10 που ισοφάρισε σε 51-51 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Έβανς, όμως, έδωσε την απαραίτητη ανάσα στους γηπεδούχους και τους οδήγησε σε ένα δικό τους 9-0, για να συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο (63-53 στο 28'), με τον Κουζέλογλου όμως να κερδίζει «μάχες» κοντά στο καλάθι και να διατηρεί τις ελπίδες του Άρη (65-60).

Με τον Έβανς να συνεχίζει σε πολύ καλό ρυθμό, η πατρινή ομάδα πήρε και πάλι μια απόσταση από τον αντίπαλό της και προς στα μέσα της τελευταίας περιόδου έδειχνε να σφίγγει σιγά σιγά τον κλοιό (74-64). Απάντηση, αυτή την φορά, δεν ήρθε από τους Θεσσαλονικείς, με την ποιοτική ανωτερότητα του Προμηθέα να καταφέρνει να τον διατηρήσει μέχρι το τέλος στο προβάδισμα χωρίς άλλα προβλήματα, συνεχίζοντας σε καλή πορεία στο πρωτάθλημα (90-69).

Δεκάλεπτα: 19-26, 50-40, 65-60, 90-69

Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Τζεράι Γκραντ κράτησε τον Προμηθέα στα σημεία, που χρειάστηκε βοήθεια η ομάδα του, με τον ίδιο να τελειώνει με 18 πόντους, 7/10 σουτ και οκτώ ριμπάουντ, αλλά το ματς άλλαξε ο Τζαβούν Έβανς με το «κρεσέντο» του μεταξύ τρίτης και τελευταίας περιόδου, που έκανε πιο εύκολη τη δουλειά για τον Προμηθέα, με συνολικά 1- πόντους και τέσσερις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν 24 λάθη απέναντι στον Προμηθέα κι εκείνος έχει 59% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι 44% για εσένα, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά...

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ