20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προμηθέας – Ιωνικός 82-72: Γύρισε ορεξάτος, νίκησε τον μαχητή (vids)

Ο Προμηθέας είχε... ξεχάσει πώς είναι να παίζει, προερχόμενος από τρεις αναβολές αγώνων λόγω κορονοϊού. Σήμερα επέστρεψε στην επίσημη δράση, υποδεχόμενος τον Ιωνικό και έδειξε έτοιμος... υγιής και αποφασισμένος. Το 82-72 ήρθε για την ομάδα του Μάκη Γιατρά μετά από τρεις αμφίρροπες περιόδους και στην τελευταία να πατάει το γκάζι και να εξασφαλίζεται. Ο Ιωνικός που είχε δέκα παίκτες, εκ των οποίων δύο μικροί, επιβεβαίωσε σε μεγάλο μέρος του αγώνα το καλό του φετινό πρόσωπο που έφερε από νωρίς τις απαραίτητες νίκες και του δίνει το δικαίωμα στο φινάλε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Επόμενο εξ αναβολής ματς του Προμηθέα την ερχόμενη Τετάρτη, εντός έδρας με τον Αρη. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό σε θέαμα και είχε τον Προμηθέα σε ρόλο οδηγού. Με τον ασταμάτητο Δημήτρη Αγραβάνη να πρωταγωνιστεί, οι Πατρινοί έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 27-30 και το ημίχρονο στο 42-37. Ο Ιωνικός ποτέ δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να απομακρυνθεί. Είχε πλουραλισμό στην επίθεση και καλή οργάνωση από τον Τολιόπουλο και έμενε κοντά στο σκορ.

Περίπου στο ίδιο τέμπο κύλησε και η τρίτη περίοδος. Ο Χόλογουελ έδινε τις επιθετικές λύσεις στους φιλοξενούμενους, αλλά είχε και συμπαραστάτες και έτσι το παιχνίδι είχε πάρει τη μορφή ντέρμπι. Ο Γιαννόπουλος ήταν αυτός που έδωσε δυο τρίποντα στον Προμηθέα για να ξεκολλήσει όταν ένιωθε την ανάσα του αντιπάλου. Το 62-56 του δεκαλέπτου πάντως, όπως και η μορφή που είχε ο αγώνας δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους καμία άνεση. 

O Ιωνικός, ο οποίος κατέβηκε στο ματς με δεκάδα και είχε ροτέισιον οκτώ παικτών, άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις και ο φρέσκος και γεμάτος Προμηθέας άρχισε να ξεμακραίνει στην τελευταία περίοδο. Το 74-59 στο 33' είχε τον Γιαννόπουλο να σκοράρει, τον Αγκμπελίζ να κόβει, τον Τζέριαν Γκραντ να  κάνει... τα πάντα  και τον Προμηθέα να δείχνει να έχει ξαθαρίσει με το ματς και να έχει επιστρέψει στην κανονικότητά του. Ο Ιωνικός πάντως όμως δεν τα παράτησε. Συνέχισε να πιέζει στην άμυνα, μια ζώνη δυσκόλεψε τους γηπεδούχους, βρήκε και λύσεις στην επίθεση και στο 37' είχε πλησιάσει στο 76-70!

ΕΓΓΥΗΣΗ: Ο Προμηθέας είχε πλουραλισμό σήμερα, πήρε πολλά πράγματα από πολλούς. Το... κάτι παραπάνω το δικαιούται όμως ο Δημήτρης Αγραβάνης. Είναι φανερό ότι έχει βρει την ηρεμία του στην Πάτρα, κάνει πολύ καλή σεζόν και φέτος και οδηγεί την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας είχε πιο πολλές συνεργασίες μέσα στο ματς που έφεραν σκορ όπως μαρτυρούν οι 24 ασίστ του έναντι 15 του Ιωνικού. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ