17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πονσαρνάου: “Ραγίσαμε με θόρυβο ως ομάδα” (vid)

Ο Χαουμέ Πονσαρνάου μίλησε για την ήττα της Βαλένθια από τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Ισπανός προπονητής στάθηκε στα λάθη των παικτών του, αλλά και σε δύο παίκτες των "ερυθρόλευκων": Τον Γιώργο Πρίντεζη που είχε... έμπνευση όπως είπε, αλλά και τον Σάσα Βεζένκοφ που σφράγισε τη νίκη με ένα τρίποντό του και 1'33'' πριν το τέλος του αγώνα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Πονσαρνάου:
 
"Μπήκαμε στο παιχνίδι με μια ξεκάθαρη εικόνα των δυσκολιών που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε, πως να παίξουμε άμυνα στους χειριστές της μπάλας, πως να κάνουμε την πάσα και την κυκλοφορία της μπάλας δυσκολότερη γι' αυτούς. Αρχίσαμε να νιώθουμε άνετα, αλλά στην επίθεση χάσαμε κάποιες ελεύθερες βολές και κάποια σουτ που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει νωρίτερα. Φαινόταν πως βρισκόμαστε ένα βήμα πίσω στο να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε στο παιχνίδι. Στη δεύτερη περίοδο η κακή μας επίθεση μας στοίχισε πολύ. Επιστρέψαμε στην άμυνα σκεπτόμενοι την επίθεση και γι' αυτό και η άμυνά μας δεν ήταν αποτελεσματική, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Ξέραμε πως θα αναζητήσουν το τρίποντο από τη γωνία, αλλά έπρεπε να βρισκόμαστε εκεί λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Αν το είχαμε καταφέρει, κάποια από τα σουτ που πήραν στο τέλος των 24'' δεν θα είχαν γίνει καν.
Στο τρίτο δεκάλεπτο νομίζω πως βγήκαμε με τη σωστή νοοτροπία, αλλά η έμπνευση του Πρίντεζη μας οδήγησε στο να παλέψουμε για το παιχνίδι. Δεν βρήκαμε κανέναν και τίποτα στην αρχή εκείνης της τρίτης περιόδου. Κανένας δεν πήρε καλά σουτ, κανένας δεν έκανε καλές πάσες. "Ραγίσαμε" με θόρυβο ως ομάδα, μέχρι να έρθουν οι παίκτες από τον πάγκο με ενέργεια και σωστή νοοτροπία, αλλά με λίγες πιθανότητες πια να πάρουμε τη νίκη. Η επιθυμία και η καρδιά αυτών των παικτών μας έδωσε μια ευκαιρία, αλλά ο Βεζένκοφ με το τρίποντο σφράγισε το αποτέλεσμα".
 
 
*Οι δηλώσεις του Χαουμέ Πονσαρνάου από το 11'



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ