24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ποιός θα… γκρεμίσει το «τετραπύργιο»;

To Mundobasket στην Κίνα ξεκίνησε και οι περισσότεροι τοποθετούν ανάμεσα στα φαβορί δύο ομάδες: Από τη μία η Team USA του Γκρεγκ Πόποβιτς κι από την άλλη η… μεγάλη των Πλάβι Σχολή, που παρουσιάζεται με μία από τις καλύτερες front-lines που είδαμε τα τελευταία 20 χρόνια, κάτι που έδειξε από την πρεμιέρα.

Οι Αμερικάνοι κατεβαίνουν στο τουρνουά έχοντας, για τα δεδομένα τους, ένα από τα χειρότερα ρόστερ που είχαν ποτέ. Από την άλλοι οι Σέρβοι, συμμετέχουν με μία από τις δυνατότερες 12άδες που έχουμε δει, τουλάχιστον σε επίπεδο ονομάτων, τα τελευταία χρόνια. Με υπεροπλία σε όλες τις θέσεις και… κομμένους παίκτες σαν τον Κάλινιτς και τον Τεόντοσιτς, η αρμάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει θέσει στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Η περιφέρεια των Σέρβων προκαλεί τρόμο. Γιόβιτς, Μίσιτς, Γκούντουριτς, Μπογκντάνοβιτς και Λούτσιτς μοιάζουν με όνειρο για κάθε προπονητή. Κι όμως, η γραμμή πυρός βρίσκεται στην ρακέτα. Με μία από τις κορυφαίες 4άδες ψηλών που έχουν βρεθεί ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και αδιαμφισβήτητα την καλύτερη της ιστορίας της η Σερβία μετατρέπει το ζωγραφιστό σε απόρθητο κάστρο. Με αιχμή του δόρατος ίσως τον καλύτερο Ευρωπαίο σέντερ στον πλανήτη, Νίκολα Γιόκιτς και συνοδοιπόρους τον θηριώδη Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και τους δικούς "μας" Ραντούλιτσα, Μιλουτίνοφ, ο «Σάλε» διαθέτει κάτι παραπάνω από μία καλή front-line, κάτι που φάνηκε και στην πρεμιέρα με την Ανγκόλα.

Το ρόστερ της Σερβίας είναι υπερπλήρες, οι αδυναμίες ελάχιστες και οι ποιοτικές μονάδες πολλές. Μοιάζει απίθανο να μπορέσει ακόμα και η παντοδύναμη Αμερική να τα βγάλει πέρα με το βάθος που έχουν στη ρακέτα οι γείτονες, γεγονός που τους καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί τουλάχιστον για τη συμμετοχή τους στον τελικό του τουρνουά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ