20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λαύριο: Πανηγυρίζει για το BCL! (pic+vid)

Ο αποκλεισμός του Περιστερίου από την συνέχεια των playoffs της Basket League φέρνει διπλά νέα για το Λαύριο, καθώς πέρα από την οριστικοποίηση του αντιπάλου της ομάδας στα ημιτελικά, τους δίνει και το δικαίωμα διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για την διοργάνωση του Basketball Champions League!

Συγκεκριμένα, με την οριστικοποίηση της τετράδας των ημιτελικών, ξεκαθαρίζει και η εικόνα για τα εισιτήρια που θα οδηγήσουν στην Ευρώπη τη σεζόν 2021 - 2022. Με τον Παναθηναίκό να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα και τον Προμηθέα στο EuroCup, οι δύο ομάδες που απομένουν στην τετράδα, δηλαδή το Λαύριο και η ΑΕΚ, κερδίζουν τα δύο εξασφαλισμένα εισιτήρια για τη διοργάνωση του Basketball Champions League.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως η ομάδα της Λαυρεωτικής θα δεχόταν να πάρει αυτό το εισιτήριο, δεδομένων των οικονομικών απαιτήσεων μίας τέτοιας διοργάνωσης. Όπως είναι λογικό, σε σχέση με το FIBA Europe Cup, που είχε αγωνιστεί προ διετίας η ομάδα του Λαυρίου, το BCL αποτελεί μία διοργάνωση η οποία έχει άλλες απαιτήσεις και επιβαρύνσεις για μία ομάδα, τόσο σε ό,τι εχει να κάνει με το αγωνιστικό μπάτζετ όσο και με τα ταξίδια που η παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης περιλαμβάνει.

Απ' ό,τι φαίνεται όμως, αυτά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, και το Λαύριο δείχνει έτοιμο για το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό ραντεβού της ιστορίας του. Με δημοσίευση του προέδρου της ομάδας, Γιάννη Ψαρράκη, στα προσωπικά του Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο ισχυρός άνδρας του Λαυρίου δείχνει πως μάλλον η ομάδα του είναι έτοιμη για την πρόκληση. Ο κ. Ψαρράκης ανέβασε μία φωτογραφία με το σήμα του BCL και τη λεζάντα "Ερχόμαστε!" δείχνοντας έτσι τις προθέσεις του για την επόμενη σεζόν.

Πάνω σε αυτό το πνεύμα άλλωστε ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Χρήστου Σερέλη, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά ότι "όλη η πόλη κάνει τα πάντα για να παίξει το Λαύριο στην Ευρώπη"!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ