14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η «χρυσή» πρόκριση στους τελικούς

Η νέα κατανομή... πλούτου που έχει αποφασιστεί από πέρυσι στον ΕΣΑΚΕ σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό έσοδο του ΕΣΑΚΕ, δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της... χρυσής στην πρόκριση για τους τελικούς των πλέι οφ.


Συγκρίνοντας μόνο τη δεύτερη θέση, με τις 3 και 4, προκύπτει αμέσως μια διαφορά που αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ. Αυτός δηλαδή που θα προκριθεί στους τελικούς ακόμα κι αν δεν πάρει τον τίτλο, θα δικαιούται 550 χιλιάδες ευρώ, όταν ο τρίτος θα πάρει 270 και ο τέταρτος 250. Από μόνη της δηλαδή αυτή η διαφορά ήταν μέχρι πρόσφατα... ολόκληρο μπάτζετ για κάποιες ομάδες έστω μισό για πολύ περισσότερες.


Καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας, ότι μια ομάδα, πλην των δύο της Ευρωλίγκας φυσικά που παίζουν σε άλλα νούμερα, αρχίζοντας με 550 χιλιάρικα από την τηλεόραση και ας πούμε 500 από το νέο έσοδο του στοιχήματος, θα βάλει κάτω να κάνει σχέδια με ένα εξασφαλισμένο εκατομμύριο.

Δεδομένα δηλαδή θα μπορεί να αλλάξει επίπεδο ή, αν είναι κάποια που έχει χρέη θα μπορέσει να πάρει ανάσες και να κλείσι τρύπες.

Οπως γίνεται αντιληπτό, οι ημιτελικοί που άρχισαν προχθές δεν έχουν αντίκρυσμα μόνο το γόητρο. Πιο σωστά, το γόητρο μάλλον είναι το μικρότερο που ενδιαφέρει στις δύσκολες αυτές εποχές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ