21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πελεκάνος: “Για μια ψυχούλα εκεί πάνω”

Ο Μιχάλης Πελεκάνος δεν περίμενε την άνοδο του Πανιωνίου για να κοιτάξει ψηλά. Είχε πιο σοβαρό λόγο για να χαθεί η ματιά του στον ουρανό!

Κοιτάς τον φωτεινό πίνακα και μετράς αντίστροφα, σαν να κάνεις πρόβα για την Πρωτοχρονιά! 10…9…8…0 και στρέφεις το βλέμμα σου στο παρκέ. Βλέπεις τον Νίκο Οικονόμου μούσκεμα από το μπουγέλο, τον Νίκο Μίχαλο να δηλώνει στις κάμερες “εννοείται πως ο αρχηγός είναι τρελός” και τον Σάκη Καρύδα να θέλει να σηκωθεί αλλά η ατυχία του να τον κρατάει καθηλωμένο στην πολυθρόνα, αγκαλιά με τις πατερίτσες. Κάπου μέσα στον χαμό που έχουν δημιουργήσει οι Πανιώνιοι μετά την άνοδο της ομάδας τους στην Basket League, ο Μιχάλης Πελεκάνος αγνοεί τα πάντα για να κοιτάξει ψηλά. Στέλνει ένα φιλί στον ουρανό και φεύγει… “Για μια ψυχούλα που είναι εκεί ψηλά και μας λείπει” λέει στο basketa.gr. Το βουλώνεις γιατί είναι η στιγμή του! Μετά σε καλεί δίπλα του για να τα πείτε. Και σου λέει “ξέρω τι θα με ρωτήσεις. Ναι…!!!”

 Αλληλοϋποστήριξη, δυνατότητες, άνοδος!

Απορείς πoια είναι η ερώτηση με την μονοσύλλαβη, καταφατική απάντηση. Με το δίκιο σου. Έχει να κάνει με το “πρέπει” που κουβαλούσε όλη την χρονιά ο Πανιώνιος. Με το αν έπρεπε να είναι στην Basket League αυτή η ομάδα. “Έπρεπε και στο φινάλε το άξιζε” εξηγεί ο Πελεκάνος “γιατί ήμασταν και είμαστε μια οικογένεια. Στα δύσκολα μείναμε ο ένας δίπλα στον άλλον και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε σε έναν τελικό τον οποίο κάναμε να φαίνεται εύκολος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος κι ευτυχισμένος που καταφέραμε, όλα τα παιδιά, να ανεβάσουμε την ομάδα και να την πάμε στο πρωτάθλημα που της αξίζει να βρίσκεται, στην Α1. Άπαντες σε αυτό τον σύλλογο, από τον Νίκο Οικονόμου μέχρι τον φροντιστή και τον γιατρό, έδωσαν το 1000% των δυνατοτήτων τους και ορίστε το αποτέλεσμα”. 

 Ες αύριον τα σπουδαία…

Και να λοιπόν που ο Πανιώνιος ανέβηκε. Τον πέτυχε τον στόχο του. Από δω και μετά τι θα κάνει είναι το θέμα. Τα χρέη τον πνίγουν, ο… Ζορόφσκι δεν τον αφήνει να φέρει ξένους “και τι μου το λες εμένα. Δεν είναι δική μου δουλειά αυτό” αναφέρει ο 35χρονος φόργουορντ: “Τον τελευταίο καιρό όλο κάτι τέτοια ακούμε. Πως ο Πανιώνιος δεν θέλει να ανέβει και κάτι τέτοια. Κοίταξε γύρω σου και πες μου αν ακόμα δεν θέλουμε να παίξουμε στην Α1. Αυτά που γραφόντουσαν και αυτά που έφταναν στα αυτιά μας, μόνο καλό μας έκαναν. Συσπειρωθήκαμε ακόμα περισσότερο και για να σου πω και μια αλήθεια, θέλαμε να ανέβουμε και για τον Σάκη. Μας στεναχώρησε πολύ η ατυχία και ο τραυματισμός του και μας έκανε να έχουμε και ένα επιπλέον κίνητρο. Θέλαμε το πρωτάθλημα και για τον ίδιο. Ανεβήκαμε, αλλιώς δεν θα σου μιλούσα αυτή την στιγμή. Τώρα, δεν ξέρω αν ο Πανιώνιος θα παίξει στην Α1. Αυτό είναι άλλων ανθρώπων δουλειά. Εμείς πληρωνόμασταν για να ανεβάσουμε την ομάδα και τα καταφέραμε”.

 Μια οικογένεια γεμάτη… ήρωες!

Καλοκαίρι του 2016 “σκάει” η είδηση πως ο Πελεκάνος αφήνει τον Άρη του πρωταθλητισμού και της Ευρώπης για να πάει στον Πανιώνιο. Με διετές συμβόλαιο! “Ήταν μια απόφαση που έπρεπε να πάρω για την οικογένεια μου” λέει ειλικρινά “γιατί περνάμε πάρα πολύ δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια. Η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι πραγματικοί ήρωες. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όπως και την μάνα μου κι όλους όσους στέκονται δίπλα μου”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ