17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ: Οι σταθερές και τα ερωτηματικά της επόμενης μέρας (vids)

Η σεζόν παρότι έκλεισε με τρόπο που δικαιολογημένα εξόργισε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, δεν άφησε κανένα ψήγμα απογοήτευσης, ούτε καν την παραμικρή αίσθηση απογοήτευσης. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν καλά ότι τους στερήθηκε η ευκαιρία να πάρουν ένα παιχνίδι που γύρισαν από το -20 και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ, αλλά δεν θέλησαν να βάλουν «βόμβα» στα θεμέλια του Πρωταθλήματος. Μία ένσταση που εξ ορισμού θα δικαίωνε τον ΠΑΟΚ, θα εκτροχίαζε το πρόγραμμα των πλέι οφ και αυτός είναι ο λόγος που δεν κατατέθηκε.

 

 

Για τον ΠΑΟΚ ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν άρχισε ήδη από τον προηγούμενο μήνα. Η υπογραφή τριετούς συμβολαίου από τον Άρη Λυκογιάννη και διετούς συμβολαίου από τον Γιώργο Καμπερίδη ήταν η αρχή και με το τέλος της σεζόν δεσμεύονται με συμβόλαια ο Νώντας Παπαντωνίου, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και οι νεαροί Καραγιαννίδης, Ιατρίδης, Παπασάβογλου που ήταν στο ρόστερ του, όπως και ο Νίκος Χαρίτογλου που δόθηκε ως δανεικός στην Ελευθερούπολη.

 

 

Ένα από τα ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν στο άμεσο μέλλον και ενόψει της δημιουργίας της νέας ομάδας, αφορά στον Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ο αρχηγός που διένυσε την 9η σεζόν του στο «παλατάκι» είναι πια στα 39 του χρόνια και θα κληθεί να πάρει την απόφαση για το αν θα παίξει για μία ακόμη σεζόν ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση θα μιλήσει με τη διοίκηση και τον Λυκογιάννη.

 

 

 

 

Σε σχέση με το ελληνικό υλικό η λογική λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κρατήσει τον Δημήτρη Κακλαμανάκη που έκανε σε γενικές γραμμές καλή σεζόν (σε 25 ματς Πρωταθλήματος είχε 7,56 πόντους, με 56,45% στα δίποντα, 5,84 ριμπάουντ και 0,48 τάπες). Η αγορά άλλωστε δεν έχει να προσφέρει πολλές επιλογές ποιοτικών, Ελλήνων ψηλών.

 

 

Με το ίδιο σκεπτικό δεν μπορεί να αγνοηθεί ο Γιώργος Τσαλμπούρης αλλά και πάλι, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί κάτι καλύτερο από τους Κονατέ και Μπιτς που δεν ξέφυγαν από τη μετριότητα, προκειμένου να βρει την ισορροπία μεταξύ περιφέρειας και ρακέτας που του έλειψε φέτος.

 

 


Για τους «μικρούς» δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι θα συνεχίσουν αφού είναι γεγονός ότι κανείς δεν έπαιξε αρκετά ώστε να θεωρηθεί αυτόματα χρήσιμος στον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Δεν αποκλείεται κάποιοι ή κάποιοι, ανάλογα με τον σχεδιασμό, να αναζητήσουν χρόνο συμμετοχής σε άλλες ομάδες αλλά αυτό είναι δευτερεύων. Σίγουροι δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε ο Παπαντωνίου με τον Μήτρου-Λονγκ. Ο πρώτος έδωσε κάποιες λύσεις αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα και μία μεγάλη περίοδο κάμψης στην εξέλιξη της σεζόν. 

 

 

Όσο για τον Μήτρου-Λονγκ; Η κατάληξη των προσπαθειών του για ελληνική διαβατήριο θα είναι καθοριστική για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Αν τα καταφέρει είναι δεδομένο ότι θα ενεργοποιηθούν και τα επόμενα χρόνια του συμβολαίου του. Στην αντίθετη περίπτωση δύσκολα θα καλύψει για δεύτερη σεζόν θέση ξένου.

 

 

Για τον ΠΑΟΚ όμως μοιάζει επιβεβλημένη η προσθήκη ενός Έλληνα πόιντ γκαρντ που θα δίνει με συνέπεια βοήθεια πίσω από τον Αμερικανό αυτής της θέσης, είτε είναι ο Γκρίφιν, είτε κάποιος άλλος. Γι' αυτό και θα κάνει την προσπάθεια του για τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

 


Γκρίφιν και Λοβ ασφαλώς και είναι στις πρώτες επιλογές του ΠΑΟΚ αφού ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας, όμως έχασαν θεωρητικά έδαφος μέσα από τα πλέι οφ ο Τέρνερ και ο Κάρτερ που δεν έδωσαν τα αναμενόμενα στη σειρά με την ΑΕΚ.

 

 

 

 

 

Αυτός που σίγουρα θα βρίσκεται στην ομάδα της νέας σεζόν, είναι ο Απόστολος Ρούμογλου που λογικά θα είναι και η πρώτη υπογραφή του ΠΑΟΚ μετά το τέλος της σεζόν. Ο μικρός που έκανε τρεις συμμετοχές πριν ενηλικιωθεί, έγινε προχθές 18 και θα υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του.

 

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ