16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 74-98: Ας τελειώσει πια το μαρτύριο… (vids+pics)

Αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός, αυτό δεν είναι εικόνα ομάδας! Σε άλλη μια βραδιά ντροπής, στις οποίες πια έχει... εθιστεί, το «τριφύλλι» διασύρθηκε και από την ΤΣΣΚΑ με 98-74, παίζοντας ακόμη χειρότερα και σε σύγκριση με τον εφιάλτη της Μόσχας, με τα λόγια πια να έχουν στερέψει για το... συνονθύλευμα που παρουσιάζεται στο παρκέ και τις πράξεις για το μέλλον να είναι αναγκαίες.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια εκκίνηση ελαφρώς καλύτερη από αυτές, που μας είχε συνηθίσει, με τον Πέρι να μοιράζει καλύτερα και να στηρίζει την άμυνα, τη στιγμή που βρίσκονταν αρκετές λύσεις στην επίθεση, για να έχουν οι «πράσινοι» το πάνω χέρι στο τέλος των πρώτων επτά λεπτών (20-17). Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες του Πρίφτη... εξαφανίστηκαν από το γήπεδο κι ένα πρώτο σερί 0-9 με τον Σενγκέλια, που ήταν... φορτωμένος από τον καβγά με τον Ουάιτ, και τον Γκριγκόνις να είναι κύριοι εκφραστές, άρχισε να δείχνει ποιος είναι το αφεντικό (19-26).

Το... βασανιστήριο για το «τριφύλλι» συνεχίστηκε στη δεύτερη περίοδο, όπου με συνολικό σερί 0-23 η ΤΣΣΚΑ εξέθεσε με κάθε τρόπο τον αντίπαλό της και δημιούργησε συνθήκες διασυρμού (20-40 στο 14'). Η άμυνα συνέχισε να... μπάζει από παντού, κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει τους Ρώσους και το 33-60 έφερνε ξανά αρνητικές επιδόσεις ρεκόρ και μια εικόνα ντροπής στο ημίχρονο.

Νομοτελειακά, ο Παναθηναϊκός έπρεπε μόνο να επιχειρήσει να σώσει όσα μπορούσε, ώστε τουλάχιστον να μη «συντριβεί» ακόμη περισσότερο στο παρκέ. Ο Πρίφτης έβαλε μέχρι και τον Καββαδά στο παρκέ, ώστε να δοκιμάσει να πάρει λύση από όπου ήταν αυτό δυνατό, βρίσκοντας κάποια προθυμία στους Πέρι και Παπαγιάννη να παλέψουν έναντι του ασταμάτητου διδύμου των Σενγκέλια και Γκριγκόνις (55-77).

Η τελευταία περίοδος, όπως θα περίμενε κανείς, ήταν απόλυτα διαδικαστική. Οι δύο ομάδες δεν άλλαξαν κάτι στο τοπίο του ματς και ο διασυρμός του Παναθηναϊκού «σφραγίστηκε» στο τελικό -24, σε μια ακόμη ντροπιαστική βραδιά (74-98).

Δεκάλεπτα: 19-26, 33-60, 55-77, 74-98

ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ... ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ: Η ΤΣΣΚΑ είχε τρεις παίκτες, που έδωσαν το «σύνθημα» για να... εξαφανιστεί. Ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Τορνίκε Σενγκέλια έδωσαν το σύνθημα, με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ με 17 πόντους και έξι ριμπάουντ ο Ντάνιελ Χάκετ έδειξε το λόγο, που πάντοτε θα είναι πολύτιμος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν η διαφορά είναι τόσο συντροπτική, όσα και να πεις δεν φτάνουν. Η διαφορά στα τρίποντα, πάντως, ήταν ενδεικτική, όπου η ΤΣΣΚΑ έκανε ρεκόρ εύστοχων σουτ από μακριά με 17 σε 34 προσπάθειες, ακριβώς στο 50%, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 5/17 με 29.4%.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ