17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παλιόπαιδο θα μείνω… (vids+pics)

Ο Γκλεν Ράις ήταν για ακόμη μια φορά αρνητικός πρωταγωνιστής σε ομάδα του, με τη Γιουβέντους να τον απομακρύνει μετά το περιστατικό με τον Μιντάουγκας Κούπσας και το Basketa.gr σας παρουσιάζει την πολυτάραχη καριέρα του με πολλές τέτοιες στιγμές... επίδειξης ήθους.

Όταν μαθαίνεις για τη συμμετοχή ενός ανθρώπου σε ένα περιστατικό, που… δεν τον τιμά με τον τρόπο που έδρασε ο ίδιος, και τελικά δεν εκπλήσσεσαι, μάλλον εκεί βρίσκεται το πρόβλημα για τον ίδιο. Τέτοια περίπτωση είναι ο Γκλεν Ράις Τζούνιορ, ο οποίος σε αντίθεση με τον πατέρα του, πρωταθλητή ΝΒΑ το 2000 με τους Λέικερς και τρεις φορές συμμετέχοντα σε All Star Game, αποτελεί μάλλον… μια χαμένη υπόθεση.

Πόσες ευκαιρίες, άλλωστε, να πάρει ένας άνθρωπος για να δείξει τα προσόντα του, όσο αξιοσημείωτα κι αν είναι αυτά, όταν φροντίζει με κάθε τρόπο να αυτοκαταστρέφεται; Το περιστατικό στη Γιουβέντους, άλλωστε, δεν αποτελεί το μοναδικό στο… ιστορικό του 29χρονου φόργουορντ, που έχει καταφέρει να αποτελεί πάντοτε το «μαύρο πρόβατο» και να αποχωρεί με τέτοιο τρόπο, που κανείς στις ομάδες του μάλλον… δε θα ήθελε να τον ξαναδεί.

Έδειξε τον εαυτό του… από το κολλέγιο

Ο Γκλεν Ράις Τζούνιορ είχε δείξει ένα αξιόλογο ταλέντο από τα σχολικά του χρόνια, αποτελώντας από τότε έναν πολύ καλό σκόρερ και δημιουργώντας εξαιρετική εντύπωση σε αρκετά κολλέγια. Σε λίστες ιστοσελίδων, που ασχολούνται με πιθανά μεγάλα prospects του ΝΒΑ από νεαρή ηλικία, είχε βρεθεί μέχρι και στη 13η θέση μεταξύ όλων των παικτών της ηλικίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν έτει 2009 αποφάσισε, τελικά, να πάει στο Πανεπιστήμιο του Τζόρτζια Τεκ, που μπορεί τίτλο να μην έχει πανηγυρίσει ακόμη στο NCAA, αλλά αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη της διοργάνωσης, με μακρά πορεία σε αρκετές March Madness και αποδεδειγμένη ικανότητα στο να αναδεικνύει παίκτες. Για την περίπτωση του Ράις θα μπορούσε να ισχύσει το ίδιο, αλλά τελικά θα τα έκανε ο ίδιος… μαντάρα πριν καν γίνει επαγγελματίας.

https://www.youtube.com/watch?v=GLJ1D0wF99c&ab_channel=JoshS

Ήταν το 2011, όταν η ομάδα αποφάσισε για λόγους πειθαρχίας να τον αποβάλει από τα πρώτα τρία ματς της σεζόν στο κολλεγιακό πρωτάθλημα, δίχως να διευκρινίσει τι συμβαίνει. Φαίνεται πως είχαν δίκιο, αφού μερικούς μήνες αργότερα ο Ράις θα κατηγορείτο για συμμετοχή σε επεισόδιο με πυροβολισμούς, έχοντας επιτρέψει παράνομη διέλευση αυτοκινήτου για αυτό το σκοπό. Μία εβδομάδα αργότερα, το Πανεπιστήμιο τον απέβαλε με επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα μπάσκετ, βοηθώντας τον όμως τουλάχιστον να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

https://www.youtube.com/watch?v=19iz4sWcmas&ab_channel=TMZSports

Μια φορά… δεν έφταιξε αλλά τον «έφαγαν» οι τραυματισμοί

Η εξαιρετική χρονιά του Ράις στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ τη σεζόν 2012-2013, του έδωσε τη δυνατότητα να μπει στο draft και να επιλεγεί στο νούμερο 35, όπου τον διάλεξαν οι Σίξερς και αμέσως τον έδωσαν στους Ουίζαρντς. Οι ευκαιρίες που του δόθηκαν δεν ήταν λίγες, εξαιτίας της… παράδοσης της ομάδας στους τραυματισμούς βασικών παικτών, αλλά και ο ίδιος δεν της ξέφυγε, ενώ δεν μπορεί να τον ψάξει κάποιος για τη συμπεριφορά του, όσο έπαιζε στην Ουάσινγκτον.

Απεναντίας, μάλιστα, σε ένα περιστατικό όπου είχε εμπλακεί στη διάρκεια αγώνα, ο Τζέι Αρ Σμιθ ήταν εκείνος με την ανάρμοστη συμπεριφορά. Σε ένα ματς με τους Νικς, ο νυν σουτέρ των Λέικερς τον είχε χτυπήσει… στα ευαίσθητα, με αποτέλεσμα φυσικά να αποβληθεί. Είναι και η μοναδική φορά, όπου η ευθύνη δεν είναι δική του.

https://www.youtube.com/watch?v=2stkjK5I7C8&ab_channel=SPORTSTODAY

Δίδαξε… ήθος σε τρεις ηπείρους

Ο Ράις, λοιπόν, δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη διετία του στους «Μάγους» και, για αυτό το λόγο, άρχισε την περιπλάνησή του, η οποία ξεκίνησε πάλι το 2015 στην G-League και, μετά από ένα σύνομο ταξίδι στο Μεξικό, συνεχίστηκε στις Φιλιππίνες και την ΤΝΤ, όπου ήρθε και το πρώτο… κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς στο εξωτερικό, όπου κατά συνέπεια… δίδαξε ήθος.

Ο ίδιος, λοιπόν, ευθύνεται για τον αποκλεισμό της ομάδας του σε έναν αγώνα ημιτελικής σειράς με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Μπαράνγκεϊ, καθώς μετά από ένα αντιαθλητικό φάουλ, που δόθηκε εναντίον του, ο ίδιος πέταξε την μπάλα στον αντίπαλό του, που είχε μόλις σωριάσει στο παρκέ, με αποτέλεσμα ασφαλώς να αποβληθεί από το παιχνίδι. Λίγους μήνες αργότερα, μάλιστα, του επιβλήθηκε ένα πρόστιμο 10.000 δολαρίων, καθώς είχε απουσιάσει χωρίς να ενημερώσει κανέναν από την ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=TDeCb2HxlXM&ab_channel=OneSports

Η συνέχεια δόθηκε… στο Ισραήλ, όταν έγινε μύλος για τον καβγά του με τον Γκάι Πνίνι. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στην Χάποελ Χολόν και, μετά από μια ήττα της ομάδας σε παιχνίδι, ο Ράις του είχε πει πως θα τον περίμενε στα αποδυτήρια. Ο άλλοτε ηγέτης της Μακάμπι δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία, θεωρώντας πως όσα ειπώθηκαν, οφείλονταν στην ένταση του αγώνα, αλλά ο συμπαίκτης του όντως περίμενε, σηκώθηκε μόλις τον είδε και του έδωσε γροθιά στο πρόσωπο. «Είδα το βλέμμα του να έχει φόνο μέσα του», είπε αμέσως μετά σε συνέντευξή του παίκτης της Χάποελ, που είδε το περιστατικό, εξαιτίας του οποίου φυσικά και έμεινε ελεύθερος.

https://twitter.com/ofir__yonatan/status/983608103987007488

Το πιο σοβαρό συμβάν, όμως, εντοπίζεται μάλλον στην Νέα Ζηλανδία, όπου αγωνίστηκε για τους Μπρέικερς, που έπαιζαν στο πρωτάθλημα Αυστραλίας. Ο ίδιος είχε συλληφθεί από την Αστυνομία, καθώς άσκησε βία σε θαμώνα ενός μπαρ εκτός αυτού. Αυτό, μάλιστα, έγινε μόλις… 10 μέρες αφού είχε υπογράψει στην ομάδα, η οποία δεν τον απέβαλε τότε από τις τάξεις της. Το έκανε, όμως, όταν συνελήφθη ξανά για αθέτηση των περιορισμών, υπό τους οποίους του είχε δοθεί η ελευθερία του, ενώ μέχρι σήμερα αποφεύγει το δικαστήριο, εκμεταλλευόμενος αυτή την περίοδο, την πανδημία. Ο σύλλογος, πάντως, τον βοήθησε να του δοθεί η δυνατότητα να φύγει από την χώρα και να γυρίσει στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, πάντως, όταν είχε παίξει στην Αργεντινή με την Ινστιτούτο Ατλέτικο Σεντράλ Κόρδοβα, είχε εκδιωχθεί άμεσα, έχοντας αποβληθεί σε παιχνίδι αποβληθεί με διπλή τεχνική ποινή σε παιχνίδι κι έχοντας προλάβει να παίξει συνολικά σε πέντε.

Μετά και από όσα έγινεν με τον Μιντάουγκας Κούπσας στη Γιουβέντους, διεκδικεί τον τίτλο του αδιόρθωτου…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ