17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Πακέτο» στην αθλητικό δικαστή οι δύο ΚΑΕ για αφαίρεση βαθμών

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει από χθες και δε... διακόπηκε σήμερα για τις δύο ΚΑΕ που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της αφαίρεσης βαθμών. Αύριο (29/12) θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ για να εγκρίνει τυπικά την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του συνδέσμου και να στείλει το «πακέτο» στην αθλητική δικαστή για την επιβολή των ποινών.

Θεωρητικά και οι δύο έχουν ένα περιθώριο λίγων ωρών και... 15 ημερών για να αποφύγουν την ποινή. Οι λίγες ώρες είναι για την περίπτωση που εμφανίσουν ρύθμιση των εκκρεμών δόσεων μέχρι την αυριανή συνεδρίαση, οπότε και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Προσωρινά βέβαια, γιατί στα μέσα Φεβρουαρίου υπάρχει νέα εξέταση της... προόδου των διακανονισμών. Και οι 15 μέρες είναι ένα περιθώριο που δίνει ο νόμος μετά την επιβολή ποινών, να ρυθμιστεί επίσης η οφειλή και σε μια τέτοια περίπτωση ανακαλείται η ποινή.

Από τη θεωρία στην πράξη βέβαια, υπάρχει απόσταση. Για τη μία ΚΑΕ, απόσταση... 150.000 ευρώ. Τόσα οφείλει σε τρεις περιπτώσεις συνολικά και γι' αυτό και απειλείται με ποινή τριών βαθμών. Επειδή μάλιστα πρόκειται για ΚΑΕ που έχει... ημερήσιο δελτίο χρεών, είναι εύλογη η απορία για το πώς θα καλύψει τέτοιο κενό.

Για τη δεύτερη τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για ποινικό αδίκημα, που αν όντως υπάρχει μπορεί να φέρει μέχρι και αποβολή από το πρωτάθλημα. Αν αυτό αποδειχθεί ότι ήταν απλά... μπέρδεμα, τότε έχει και δεύτερη κατηγορία, που είναι μη πληρωμή και θα φέρει... απλή αφαίρεση βαθμών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ