23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πήρε ρεβάνς… ενός ημιχρόνου ο Προμηθέας από τη Λάρισα (vid)

Ο Προμηθέας Πάτρας με ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πάρει την άνετη νίκη με 81-63 κόντρα στη Λάρισα και παράλληλα άτυπη ρεβάνς για την ήττα πριν ένα μήνα.

Οι γηπεδούχοι έχουν πλέον ρεκόρ 9-4 και πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο Κύπελλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι «έπεσαν» στο 4-10 και θα συνεχίσουν να δίνουν τη δική τους «μάχη» για την παραμονή στην Basket League.

Στο πρώτο δεκάλεπτο επί της ουσίας κρίθηκε το παιχνίδι, με το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά να κυριαρχεί απόλυτα και στις δύο πλευρές του παρκέ και να ξεφεύγει με 19-3. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν όλους κι όλους 3 πόντους καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ

Παρόμοια η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο με τους Θεσσαλούς να συνεχίζουν να είναι πολύ άστοχοι και να μην μπορούν να βρουν σκορ έξω από τη γραμμή των 6,75μ., τελειώνοντας το πρώτο μέρος με 0/13 τρίποντα. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι αλλά έπαιζαν σαφώς καλύτερα και στο φινάλε του ημιχρόνου πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας διασφαλίσει διαφορά 21 πόντων (38-17).

Από το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και μέχρι το 36', δεν υπήρχε εικόνα εξαιτίας τεχνικού προβλήματος της ΕΡΤ... Ωστόσο όπως φάνηκε από τα στατιστικά, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να ευστοχούν σε «βόμβες» τριών πόντων και σε μία περίοδο σημείωσαν 28 πόντους, έντεκα περισσότερους απ' όσους είχαν σημειώσει σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 58-45.

Μάλιστα η Λάρισα θέλησε να συνεχίσει την αντεπίθεσή της, αλλά δεν μπόρεσε να αγχώσει πραγματικά τον Προμηθέα Πάτρας ο οποίος έφτασε στην τελική επικράτηση με 81-63, ενώ κατά τη διάρκεια του τελευταίου κομματιού του παιχνιδιού, ο προπονητής των φιλοξενούμενων Νίκος Παπανικολόπουλος αποβλήθηκε δεχόμενος δύο τεχνικές ποινές. 

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα για τους νικητές σταματώντας στους 17 πόντους και είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Γιάννη Αθηναίου ο οποίος πρόσθεσε 16 πόντους. Για τους ηττημένους ο Ρας ξεχώρισε με 13 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για να αποφευχθεί η ήττα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι τόσο σε δίποντα, όσο και σε τρίποντα, ενώ κυριάρχησαν και στη «μάχη» των ριμπάουντ με 34 έναντι 26. Ανώτερος ο Προμηθέας Πάτρας και στις ασίστ με 22 έναντι 9.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ