15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λατρεύει τα “δύσκολα” τρίποντα

Κόντρα στο Ρέθυμνο είχε 0/3 τρίποντα όταν ανάλαβε το τελευταίο σούτ του αγώνα και με buzzer beater χάρισε την πρώτη νίκη στους Κυανέρυθρους. Με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο είχε 1/3 όταν το σκορ ήταν στο 87-86 υπέρ της ομάδας του με λιγότερο από δύο λεπτά για τη λήξη και πήρε και πάλι την ευθύνη του μεγάλου σουτ καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι και τη νέα νίκη της ομάδας του 

Με το Περιστέρι και τον Κολοσσό Ρόδου εκτος έδρας είχε τα καλύτερά του ποσοστά στα τρίποντα (3/4) σε παιχνίδια που όμως είχαν κριθεί από πολύ νωρίς υπέρ των γηπεδούχων. Ομως σε παιχνίδια ντέρμπι όπου ο Βόσνιος δεν είχε αρχίσει με τα ίδια καλά ποσοστά, δεν δίστασε την κρίσιμη στιγμή να πάρει την ευθύνη και εξήγησε στο basketa.gr ποιό είναι το μυστικό του.

Φίλε αν είχα την παραμικρή σκέψη πριν σουτάρω για τρεις πόντους πιθανότατα θα αστοχούσα. Αν μάλιστα φοβόμουν να πάρω τέτοια σουτ, τότε θα είχα διαλέξει δουλειά γραφείου !
Ξέρεις πριν από τέτοια σούτ δεν προλαβαίνεις και δεν πρέπει να σκεφτείς τίποτα. Ακόμα και μια σκέψη, σου μειώνει αισθητά τις πιθανότητες να ευστοχήσεις. Αν μάλιστα κάνεις και δεύτερη σκέψη, τότε...τρέχα για το ριμπάουντ γιατί έχεις σίγουρα αστοχήσει» λέει ο Βόσνιος «εκτελεστής» που είχε χαρίσει την περασμένη εβδομάδα και την πρώτη νίκη της σεζόν στον Πανιώνιο με το νικητήριο τρίποντο κόντρα στο Ρέθυμνο.
«Ναι μπορεί να ήταν η πρώτη μας νίκη και πολύ σημαντική, αλλά αυτή που πετύχαμε τώρα στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο δύσκολη και θα μετρήσει. Κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα και σε δύσκολη έδρα που δεν νομίζω ότι θα περάσουν πολλές ομάδες από εκεί» λέει ο Πάσαλιτς που και αυτός βλέπει την αλλαγή στην ομάδα εδώ και δέκα μέρες.
«Δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι κάνουμε καλά κάποια πράγματα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Μου αρέσει που έχουμε ομαδικό πνεύμα και το βγάλαμε και στη Θεσσαλονίκη, αυτό είναι το κλειδί.
Ειλικρινά μετά την ήττα από τον Διαγόρα στο Αιγάλεω για το κύπελλο, ήμασταν όλοι προβληματισμένοι. Οχι μόνο για τήν ήττα και τον αποκλεισμό, αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα να έχει μια άσχημη μέρα, ένα κακό αποτέλεσμα.
Η τραγική εμφάνιση μας προβλημάτισε και καθίσαμε στα αποδυτήρια και μιλήσαμε όλοι μαζί. Κάναμε την αυτοκριτική μας, είπε ο καθένας την άποψή του και αυτό νομίζω βοήθησε τελικά και φάνηκε στα επόμενα παιχνίδια.
Μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις 10 μέρες έχουμε τρεις διαφορετικούς προπονητές και σίγουρα ο κόουτς Λίβανος δεν μπορεί να έφταιγε για όλα, έχουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης και οι παίκτες, απλά όπως πάντα την πληρώνουν οι προπονητές.
Τώρα προσπαθούμε να μπούμε στη φιλοσοφία του νέου κόουτς, θέλουμε λίγο το χρόνο μας και θα είμαστε καλύτεροι» λέει ο άσος του Πανιωνίου που αποδεικνύεται δεινός σουτέρ.
«Λατρεύω το μπάσκετ από παιδάκι, είναι η ζωή μου και για αυτό και ζώ μέσα από τα σούτ. Οπως είπα εάν φοβόμουν να πάρω την ευθύνη δεν θα έπαιζα μπάσκετ αλλά θα είχα διαλέξει μια δουλειά σε ένα γραφείο».
Η νίκη επί του Ηρακλή ήταν μεγάλη αλλά:
«Την έχουμε ήδη ξεχάσει γιατί μπροστά μας έχουμε τον αγώνα με την ΑΕΚ. Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έγινε τίποτε και να χάσουμε από μια ομάδα σαν την ΑΕΚ αλλά η φιλοσοφία μου δεν είναι αυτή. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει ακόμα και σε παιχνίδια που έχουμε λίγες ελπίδες να τα δίνουμε όλα και να προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο γιατί μόνο έτσι δίνεις το 101%.  Οπως επίσης εγώ δεν ικανοποιούμαι απλά με τη σωτηρία. Ναι είναι ο βασικός στόχος αλλά δεν μου αρκεί να τερματίσουμε 12οι και θέλω όσο πιο ψηλά μπορούμε.
Μπορεί 5οι, 7οι, 11οι δεν ξέρω, αλλά γιατί να μην μπούμε στα πλέι οφ ; Δεν παίζουν τα λεφτά στο παρκέ, παίζουν οι παίκτες και η ψυχή που θα βγάλουν.Είναι δύσκολο που δεν παίζουμε στην έδρα μας καθώς και για μας είναι σημαντικό να έχουμε ακόμα και το ντουλαπάκι μας στα δικά μας αποδυτήρια και τον κόσμο μας. Ομως δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως άλλοθι, θα το αποδεχτούμε και θα προχωρήσουμε".
Στο Ιβανώφειο ο Πανιώνιος πήρε πάντως μεγάλη βοήθεια και από τον NBAer Σαμάρντο Σάμουελς και ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς του βγάζει το καπέλο:
"Ο άνθρωπος είναι τρομερός. Οταν παίζει έτσι τώρα που προέρχεται από τραυματισμό, καταλαβαίνετε πως θα παίξει όταν είναι 100% έτοιμος. Η φήμη του προηγείται από τον ίδιο και το είδαμε και στην πράξη. Τεράστιος παίκτης και μας έδωσε μεγάλη βοήθεια με την εμπειρία και την κλάση του. Αλλάζει όλη την ομάδα προς το καλύτερο".
Ο Πάσαλιτς μετά από τη Θεσσαλονίκη όπου έμεινε δύο σεζόν με τον Αρη αλλά και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα καθώς είχε παίξει και στην Καβάλα, τώρα ζει και την Αθήνα. Ποια πόλη προτιμάει ;

"Η κάθε μία έχει τις δικές της χάρες αν και για την Αθήνα θα με ρωτήσεις στο τέλος της σεζόν να έχω μείνει λίγο παραπάνω (γέλια). Ομως η Θεσσαλονίκη είναι αξέχαστη με το γήπεδο να είναι δίπλα στην παραλία και να πετάγεσαι εύκολα για μια βόλτα, έναν καφέ. Χάρηκα που επέστρεψα έστω και για λίγο το Σάββατο".

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μη του ζητήσουμε το σχόλιό του για το απίθανο ευτράπελο να βάλουν και οι δύο ομάδες μπλέ εμφανίσεις κάτι που μπέρδεψε θεατές και δημοσιογράφους:

"Και τους παίκτες (γέλια). Ναι ήταν δύσκολο από την αρχή ως το τέλος και έπρεπε να είσαι πολύ προσεκτικός σε κάθε πάσα. Ηταν μια περίεργη κατάσταση και για μας και για τους παίκτες του Ηρακλή. Είναι απίστευτο να έχουμε φτάσει στο 2019 και να μην προβλέπονται τέτοιες καταστάσεις".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ