16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Giannis, η Srbija και o Luis… made in China

To 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε και αναμένουμε με αγωνία, κυρίως για να θαυμάσουμε την «Επίσημη Αγαπημένη» σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού, που για πρώτη φορά διεξάγεται στην μακρινή Κίνα.

Πέραν αυτού, δεδομένα πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του παγκόσμιου αθλητισμού, στην οποία συμμετέχουν κάποιοι από τους κορυφαίους παίκτες της εποχής μας. Ένας από αυτούς είναι και ο δικός μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» είναι έτοιμος να κουβαλήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και γράψει ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο περυσινός  MVP του NBA έχει την ευκαιρία να οδηγήσει την Εθνική μας μακριά στη διοργάνωση και να διεκδικήσει να γίνει ο πρώτος που καταφέρνει μέσα σε μερικούς μήνες να ανακηρυχτεί πολυτιμότερος παίκτης σε NBA και Παγκόσμιο Κύπελλο. Φυσικά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει το ψηλότερο σκαλί που θα στηθεί στο Πεκίνο στις 15 του Σεπτέμβρη να είναι ντυμένο στα γαλανόλευκα.

Το σκηνικό αυτό δεν αρέσει φυσικά στους υπόλοιπους… μνηστήρες με Αμερικάνους και Σέρβους να θεωρούν αποτυχία κάτι λιγότερο από την κατάκτηση του τροπαίου. Τα δύο αδιαφιλονίκητα φαβορί της διοργάνωσης θα κοντραριστούν και για μια πρωτιά που θα διαρκέσει τουλάχιστον μία οκταετία ακόμα. Οι  «πλάβι» μπορεί ως Srbija να μην έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά όντας το βασικό… παιδί της, σε περίπτωση που καταφέρουν να φύγουν με το χρυσό τότε θα φτάσουν τις πέντε κατακτήσεις, αφήνοντας τους Αμερικάνους στις τέσσερις.

Για το τέλος δε θα μπορούσαμε να μην περιμένουμε με ανυπομονησία και την τελευταία παράσταση του θρυλικού πλέον Λουίς Σκόλα με την Αλμπισελέστε. Ο τελευταίος των… Μοϊκανών της αξεπέραστης παρέας της Αργεντινής των Τζινόμπιλι, Ντελφίνο,  Νοτσιόνι και Πριχιόνι, βρίσκεται στην 3η θέση των σκόρερ όλων των εποχών σε Παγκόσμια Κύπελλα και χρειάζεται ακόμα 22 πόντους για να ξεπεράσει  τον αξέχαστο Andrew Gaze και 270 για να προσπεράσει τον θρύλο, Όσκαρ Σμιντ και να αφήσει ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα ως κληρονομία στο άθλημα που υπηρέτησε πιστά για σχεδόν 25 χρόνια. Οι 22 πόντοι ίσως είναι ζήτημα ενός ημιχρόνου για την κλάση του «Lui», αλλά οι 270 είναι δυστυχώς για τον ίδιο ένα σενάριο ουτοπικό.

Αυτά και άλλα πολλά πρωτόγνωρα και σημαντικά γεγονότα, αναμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στη χώρα του Κίτρινου Ποταμού, που ελπίζουμε να ντυθεί στα γαλανόλευκα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ