15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Τόμας “έγραψε” 100 “πράσινα” παιχνίδια

Ήταν ένας από αυτούς που έβαλαν το λιθαράκι τους στη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις. Πέραν όμως των 16 πόντων και των οχτώ ριμπάουντ του, ο Ντεσόν Τόμας κρατάει κάτι πιο σημαντικό. Το χθεσινό ήταν το 100ό παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα.

 


Ο Αμερικανός φόργουορντ που διανύει τη δεύτερη σεζόν του με το “τριφύλλι” έφτασε σε τριψήφιο αριθμό επίσημων εμφανίσεων με αυτήν, σε μία διαδρομή που άρχισε στις 3 Οκτωβρίου 2018 και στο ματς Κυπέλλου στο Παγκράτι όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε με 100-66 με τον Τόμας να σημειώνει 22 πόντους. Ήταν η πρώτη από τις 100 εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό.

 


52 από αυτά τα 100 παιχνίδια τα έκανε στην Ευρωλίγκα για να μπει στην πρώτη 30άδα της σχετικής, “πράσινης” λίστας αφού “έπιασε” στην 30ή θέση της τον Ματ Λοτζέσκι. Ο Τόμας έχει ακόμη 43 εμφανίσεις στην Basket League και άλλες πέντε στο Κύπελλο Ελλάδας.

 


Ακόμη...

 


Με το μοναδικό τρίποντο του χθες, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έφτασε τα 51 με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση και μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς που είχε 50 στην τριετία 2013-16.

 


*Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη παρότι σημείωσε αρνητικές επιδόσεις περιόδου, ως προς τα παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ, με τα 18 αμυντικά και τα 30 συνολικά ριμπάουντ του.

 


*Τα κατάφερε επιπλέον παρότι είχε στο τέλος της πρώτης περιόδου το -9 (18-27) που ήταν η χειρότερη εκκίνηση των εντός έδρας αγώνων του αφού είχε βρεθεί στο -4 στην πρώτη περίοδο των αγώνων του με τη Μιλάνο (20-24) και τη Ρεάλ (18-22). Το -9 της πρώτης περιόδου πάντως δεν είναι ο χειρότερος συντελεστής των αγώνων του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ καθώς την Τρίτη είχε κάνει ένα -10 στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με την Μπάγερν (25-35).

 


*Οι “πράσινοι” πάντως έβγαλαν επιθετική πολυφωνία και ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση παικτών με 10+ πόντους στη σεζόν. Είχαν έξι όσους είχαν και στα δύο παιχνίδια τους με την Μπάγερν.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ