21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο τίτλος δεν απασχολεί πλέον τον Χάουαρντ

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για τον Ντουάιτ Χάουαρντ κι ας ήταν μέχρι πρότινος η προτεραιότητά του.

Ο 34χρονος σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς έχει αναδειχθεί οκτώ φορές all star, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμα τον τίτλο στο «μαγικό κόσμο». Θα ήθελε, προφανώς, να το κάνει φέτος, ωστόσο υπάρχουν πράγματα σημαντικότερα και σε αυτά επικεντρώνει πλέον. Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα έχει διχάσει τους ΝΒΑers. Ο Κάιρι Ίρβινγκ πρωτοστατεί στο κίνημα αποχής από τους αγώνες, όταν θα επαναρχίσουν, ώστε να περάσουν το μήνυμά τους κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Ο Όστιν Ρίβερς εξέφρασε πρόσφατα την αντίθεσή του, ο Ντουάιτ Χάουαρντ όμως συντάσσεται απόλυτα με τον 28άχρονο γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς.

Όπως έγραψε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πρέπει να πάνε τον Ιούλιο στο Ορλάντο για να παίξουν, αφού θα πρόκειται για περισπασμό και η ευκαιρία που τους δίνεται να στείλουν το μήνυμά τους είναι σπάνια και πρέπει να την εκμεταλλευτούν ανάλογα.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε: «Συμφωνώ με τον Κάιρι (Ίρβινγκ). Το μπάσκετ και η διασκέδαση γενικώς δεν χρειάζονται αυτήν τη στιγμή και θα είναι μόνο ένας περισπασμός. Σίγουρα, μπορεί να μην αποσπάσει την προσοχή των παικτών, αλλά εμείς έχουμε τους πόρους που η κοινωνία μας δεν έχει. Ακόμα και ο μικρότερος περισπασμός για αυτούς μπορεί να μειώσει την επίδραση που υπάρχει, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ. Ειδικά όπως είναι τώρα το κλίμα.

Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να κατακτήσω το πρώτο μου πρωτάθλημα. Αλλά η ενότητα των δικών μου ανθρώπων θα ήταν μεγαλύτερη από ένα πρωτάθλημα κι αυτό είναι πολύ όμορφο για να αφήσω την ευκαιρία να περάσει. Ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμή για να εστιάσουμε στις οικογένειές μας από αυτήν. Αυτή είναι μία σπάνια ευκαιρία πιστεύω, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε ως κοινότητα.

Πότε ξανά δεν είχαμε τόσο χρόνο να περάσουμε με τις οικογένειές μας. Από εκεί ξεκινάει η ενότητά μας. Στο σπίτι! Με την οικογένεια! Ο ευρωπαϊκός αποικισμός μάς στέρησε την πλούσια ιστορία μας και ακόμα δεν έχουμε καθίσει να το καταλάβουμε. Όσο λιγότεροι περισπασμοί υπάρχουν τόσο περισσότερο μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας. Τα έθνη έρχονται από τις οικογένειες. Οι Αφροαμερικανοί δεν είναι έθνος ή εθνικότητα. Είναι ώρα οι οικογένειές μας να γίνουν τα δικά μας έθνη. Μην παίξουμε μπάσκετ μέχρι να λυθούν τα προβλήματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ