23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η αποχή δεν είναι λύση

Ο Κάιρι Ίρβινγκ και κάποιοι άλλοι παίκτες του ΝΒΑ δεν θέλουν να επαναρχίσει το φετινό πρωτάθλημα, ώστε να στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά, που δεν συμφωνεί μαζί τους.

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα έχει βγάλει του παίκτες στο δρόμο, διαδηλώνοντας κατά του ρατσισμού. Υπήρξαν ακόμα και σκέψεις να μην κατέβουν να παίξουν στην επανεκκίνηση του ΝΒΑ, στις 30 Ιουλίου, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά και ο 27χρονος γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς, Όστιν Ρίβερς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο οικονομικό ζήτημα, πέραν του τι μπορούν να κάνουν ώστε να προωθήσουν το κίνημα «Black Lives Matter».

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε: «Προσπαθώ να βρω τη συσχέτιση. Με το να επιστρέψουμε θα βάλουμε λεφτά στις τσέπες μας. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους και θα συνεχίζαμε να δίνουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια προς το κίνημα "Black Lives Matter", με το οποίο συμφωνώ 100%. Επειδή χρειάζεται αλλαγή και η αδικία συνεχίζεται για πολύ καιρό.

Αλλά επίσης, για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που γνωρίζω ότι χρειάζονται τα λεφτά... Το 99% των ΝΒΑers δεν έχει βγάλει τα λεφτά που έχει βγάλει ένας παίκτης όπως ο Κάιρι. Για να μην αναφέρω ότι το ΝΒΑ ως επί το πλείστον αποτελείται από Αφροαμερικανούς... Όπως και μεγάλο μέρος του κοινού του. Είναι σημαντικό να δώσουμε διασκέδαση κι ελπίδα στα παιδιά. Επίσης, το να κρατήσουμε κάποια παιδιά στο σπίτι τους να βλέπουν μπάσκετ στην τηλεόραση, αντί να βγουν έξω και να έχουν μπλεξίματα (εξαιτίας του άδικου και άνισου περιβάλλοντος στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα αφροαμερικανικά παιδιά), είναι εξίσου σημαντικό. Δεν λέω ότι το μπάσκετ είναι θεραπεία, αλλά ότι μπορεί να προσφέρει μια διέξοδο.

Σε ένα άλλο θέμα, δεν χρειάζεται καν να αναφέρω τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν εάν δεν παίξουμε όταν υπάρχουν τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τη συλλογική σύμβαση κ.τ.λ. που θα πάνε το ΝΒΑ πίσω. Πιθανότατα αυτό να οδηγήσει και στην ακύρωση της επόμενης χρονιάς. Λατρεύω το πάθος του Κάιρι στο να βοηθήσει αυτήν την κίνηση. Είναι αξιοθαύμαστο και εμπνευσμένο. Είμαι μαζί του, αλλά με το σωστό τρόπο και όχι με κόστος το ΝΒΑ και την καριέρα των παικτών. Μπορούμε να κάνουμε και τα δύο. Μπορούμε να παίξουμε και να βοηθήσουμε να αλλάξει ο τρόπος που ζουν οι Αφροαμερικανοί. Νομίζω ότι πρέπει! Αλλά η ακύρωση της σεζόν ή η αποχή από τα παρκέ δεν θα το κάνει αυτό κατά τη γνώμη μου. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν και να βοηθήσουν να γίνει η αλλαγή!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ