17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Προμηθέας φώναξε μετά από καιρό «παρών» (vids)

Οι πρώτοι μήνες της σεζόν έβαλαν τον Προμηθέα σε μία μάλλον πρωτόγνωρη κατάσταση, η εικόνα του τον οδήγησε σε διαδοχικές αλλαγές όμως η αγωνιστική ανάκαμψη θα πρέπει να συμβαδίσει με τη βαθμολογική. Με τη σημερινή νίκη επί του Περιστερίου έδειξε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να βάλει και πάλι πλώρη για ψηλά. Η ομάδα της Πάτρας έφτασε στην επικράτηση με 75-58, αφήνοντας πίσω τη μέτρια εικόνα των πρώτων 15 λεπτών και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό. Ήταν η τρίτη νίκη του σε πέντε ματς ενώ για το Περιστέρι που έδειξε ότι συνεχίζει να ψάχνεται μετά τις διαδοχικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε, αυτή ήταν η τέταρτη σε πέντε παιχνίδια.

 

 

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η μη χρησιμοποίηση του Ντιάντε Γκάρετ και η ολιγόλεπτη παρουσία του Νίκολα Ραντίσεβιτς για την ομάδα του Προμηθέα.

Βρίσκοντας σκορ μέσα από τη ρακέτα, το Περιστέρι μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενο την πολύ χαλαρή εικόνα που έδειξε ο Προμηθέας στα πρώτα λεπτά, προηγήθηκε με 8-0 στο 3'. Βγάζοντας ένταση στην άμυνα του και σκορ κατά βάση σε κατάσταση αιφνιδιασμού -έτσι σημείωσε οχτώ από τους 13 πόντους του στην πρώτη περίοδο- και με αιχμή του δόρατος τον Ίαν Μίλερ στην επίθεση με επτά πόντους, ο Προμηθέας μάζεψε τη διαφορά (11-13 στο 7'). Στο τέλος της περιόδου οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με τέσσερις (13-17).

 


Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, με το Περιστέρι να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης (18-25 στο 14') όμως ο Προμηθέας έβρισκε σε σταθερή βάση ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων. Έτσι στο 15' μείωσε στον πόντο (24-25) για να προκύψει ισοπαλία στους 35 πόντους με το τέλος του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν 15 πόντους στο transition έναντι τεσσάρων των φιλοξενούμενων.

 

 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Προμηθέας μπήκε αποφασιστικά στο παρκέ και όχι μόνο πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα αλλά κατάφερε να ξεφύγει και με επτά (42-35 στο 22'). Οι γηπεδούχοι είχαν πια το μομέντουμ του αγώνα και με ένα ξέσπασμα του Μίλερ, «έχτισαν» και διψήφια διαφορά στο 27' (51-40). Στο τέλος της περιόδου ο Προμηθέας είχε τον πρώτο λόγο προηγούμενος με 53-44.

 

Οι Πατρινοί άρχισαν την τέταρτη περίοδο όπως την τρίτη. Με δύο τρίποντα του Δημήτρη Αγραβάνη και ένα ακόμη του Αθηναίου εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 (62-46). Παρασύρθηκε στη συνέχεια όμως σε βεβιασμένες επιθετικές επιλογές και με δύο διαδοχικά τρίποντα, το Περιστέρι έδειξε ικανό να μπει ξανά στο παιχνίδι, αφού μείωσε στους επτά (65-58 στο 37'). Ο Προμηθέας όμως δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα, άνοιξε την «ψαλίδα» και έφτασε με άνεση στη νίκη.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Χάρης Γιαννόπουλος περίμενε την 26η Δεκεμβρίου για να κάνει την πρώτη εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα όμως κάθε άλλο παρά επηρεασμένος από τη μεγάλη περίοδο αγωνιστικής απραξίας του. Ο διεθνής φόργουορντ έβγαλε ενέργεια, κράτησε τον Προμηθέα με σουτ στο διάστημα στο οποίο ακολουθούσε στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και ήταν γενικά ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης της αχαϊκής ομάδας με 15 πόντους.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Από το 14' μέχρι το 31' το Περιστέρι σημείωσε 19 και δέχτηκε 41 πόντους αδυνατώντας να βάλει φρένο στον ρυθμό που έδωσε στο παιχνίδι ο Προμηθέας. Δεν είχε υπομονή, δεν έβγαζε συνεργασίες και δεν είχε αντίδοτο για τους Μίλερ, Γιαννόπουλο και Δ.Αγραβάνη.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Προμηθέας «σκότωσε» το Περιστέρι στο transition. Οι Πατρινοί έτρεχαν όποτε ήθελαν τον αντίπαλο τους και το επιμέρους σκορ από αιφνιδιασμούς (21-4) ανέδειξε την πιο φανερή διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

 

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ