19 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ τίμησε τον Νίκο Βεζυρτζή (pic)

Πάνε λίγες μόλις ημέρες από την επέτειο των 30 ετών από τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο της ομάδας. Στις 26 Μαρτιου του 1991 ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Κυπελλούχων στη Γενεύη απέναντι στην Ισπανική Σαραγόσα. Για να γιορτάσει αυτήν την επέτειο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης τίμησε πριν το τζάμπολ του σημερινού της αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, τον τότε πρόεδρο της ομάδας, Νίκο Βεζυρτζή.

Ο Νίκος Βεζυρτζής ήταν ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ στις μεγάλες ομάδες του "Δικεφάλου του Βορρά" κατά τις δεκαετίες του 1980 και 1990 και αποκορύφωμά του ήταν φυσικά η κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία της ομάδας, το 1991. Στον σημερινό αγώνα, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ βραβεύθηκε από τον νυν επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ, Θανάση Χατζόπουλο, ο οποίος του έδωσε μία φανέλα με το νούμερο 91 και το όνομα "Βεζυρτζής" στην πλάτη.

Στο ημίχρονο του αγώνα, το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, θυμώμενος την τότε επιτυχία:

“Είναι πολλές οι αναμνήσεις, αλλά μεγαλύτερη από όλες είναι ότι εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η μεγάλη ιστορία κι οι μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ. Αναφέρομαι στους τίτλους και τα Final4. Δυστυχώς δεν κράτησε πολύ. Η δημιουργία του μεγάλου ονόματος του ΠΑΟΚ πανευρωπαϊκά ξεκίνησε από εκείνη την ημέρα.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε τότε να βγάλει όλη την Ελλάδα στους δρόμους! Ήταν μία νίκη όλης της Ελλάδας, όλου του ελληνισμού. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων για να φτάσει ο ΠΑΟΚ ξανά εκεί που έφτασε. Όπως είπα και στους ανθρώπους της τωρινής διοίκησης, χρειάζεται υπομονή κι επιμονή, από τη μία μέρα στην άλλη μεγάλες ομάδες δε γίνονται”.

Δείτε στιγμιότυπο από την βράβευση:

https://twitter.com/PAOKbasketball/status/1376193857600303110

https://twitter.com/PAOKbasketball/status/1376180010814427140



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ