18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ-Κολοσσός 82-74: Τέρνερ και Γκρίφιν τον πήραν από το χέρι (vid)

Αποφασιστικής σημασίας βήμα για την παρουσία του στην πεντάδα της κανονικής περιόδου έκανε ο ΠΑΟΚ νικώντας τον Κολοσσό στην Πυλαία με 82-74. Ήταν η τέταρτη νίκη του Δικεφάλου στα πέντε τελευταία παιχνίδια Πρωταθλήματος γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταθερά καλή πορεία του στον τελευταίο μήνα. Ο Κολοσσός με ρεκόρ πλέον στο 6-12 παρότι δεν κινδυνεύει άμεσα έχοντας «αέρα» δύο βαθμών από το Μεσολόγγι, αλλά έχασε την ευκαιρία να κάνει βήμα προς τα πλέι οφ.

 

 

Η πρώτη περίοδος είχε καλό ρυθμό κι από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα προηγούμενος με 7-2 όμως ο Κολοσσός ισορρόπησε γρήγορα και προσπέρασε με 11-9. Οι γηπεδούχοι όμως έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 22-19, προβάδισμα που διεύρυναν στις αρχές της δεύτερης περιόδου (26-21 στο 12'). Ο Κολοσσός όμως κατάφερε να μη χάσει την επαφή του με το σκορ και βρίσκοντας σκορ από τον Άρτις και τον Ουότσον, προσπέρασε με 36-34 στο 18'. Στο τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι μπροστά με 40-38, παίρνοντας 13 πόντους από τον Έλστον Τέρνερ.

 

 

Με την άνοδο του Λοβ, ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να πάρει μια διαφορά στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (50-44) όμως ο Αμερικανός φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ μόλις στο 24', Ο Δικέφαλος όμως με πέντε σερί πόντους του Γκρίφιν βρέθηκε στο +7 (56-49 στο 27') και στο +9 (63-54 στο 29'). Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο φινάλε του δεκαλέπτου με 63-56 και για πρώτη φορά είχαν διψήφιο προβάδισμα στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου (66-56). Ο Κολοσσός όμως δεν έχασε την επαφή του με το σκορ και μάζεψε τη διαφορά στα πέντε λεπτά από το τέλος (68-65), εκμεταλλευόμενος και τη φθορά των φάουλ που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ (από τέσσερα Λοβ, Μπιτς και Κακλαμανάκης). Ο Γκρίφιν έδωσε πολύτιμες ανάσες στον ΠΑΟΚ που δύο λεπτά πριν το τέλος είχε «αέρα» εννιά πόντων (76-67), για να φτάσει στη 10η νίκη του στο Πρωτάθλημα.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Μάλκολμ Γκρίφιν τα έκανε όλα στο σημερινό παιχνίδι, εκτελώντας (16 πόντοι), μαζεύοντας ριμπάουντ (6) και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του (6 ασίστ). Παράλληλα ήταν αυτός που «μίλησε» με κρίσιμα καλάθια, όταν ο Κολοσσός μείωσε από τους 10 πόντους, στους τρεις.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η άμυνα ήταν το «κλειδί» της νίκης για τον ΠΑΟΚ, αφού δεν επέτρεψε σε καμία από τις τέσσερις περιόδους στον Κολοσσό, να φτάσει τους 20 πόντους, τον εξώθησε σε 18 λάθη και στο 44% εντός παιδιάς.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ