23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία στην Τσεχία

Η Οπάβα μπαίνοντας στο ματς με 9/9 τρίποντα στα πρώτα 11 λεπτά έδινε την αίσθηση ότι το το ιστορικό ρεκόρ του Basketball Champions League που κρατάει η Όλντενμπουργκ από την 1η Νοεμβρίου 2017 με 20 (20/38) θα ήταν... παιχνιδάκι. Οι Τσέχοι όμως είχαν στη συνέχεια 3/26 κι έτσι ο ΠΑΟΚ το πλησίασε περισσότερο.

 


Η επίδοση των Γερμανών έμεινε σχετικά μακριά, όμως ακόμη κι έτσι ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία. Τα 16 εύστοχα σουτ του Δικεφάλου από την περίμετρο, καταρχήν είναι η κορυφαία επίδοση των 39 αγώνων του στο BCL. Η προηγούμενη ήταν εκείνη του εντός έδρας παιχνιδιού με τη Νεπτούνας της περσινής διοργάνωσης όταν μέτρησε 14/22 τρίποντα.

 


Τα 16 τρίποντα των “ασπρόμαυρων” αποτελούν ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοσης του φετινού BCL αφού 17 είχε η Χολόν κόντρα στη Φρίμπουργκ στην πρεμιέρα ενώ 16 είχε ακόμη σήμερα η Ναντέρ κόντρα επίσης στη Φρίμπουργκ και στις προηγούμενες αγωνιστικές η Αντβέρπ κόντρα στη Φουενλαμπράδα.

 


Η επίδοση στη “Hala Opava” όμως ξεπερνά τα όρια της διαδρομής του στο Basketball Champions League αφού αποτελεί ρεκόρ ιστορίας για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη αφού ουδέποτε είχε περισσότερα από 14 τρίποντα!

 


Μία από τις τρεις βραδιές στις οποίες ο ΠΑΟΚ είχε 14 εύστοχα τρίποντα, ήταν κόντρα στη Σάρατοβ για το Eurocup της σεζόν 2015-16

 


Αναλυτικά οι κορυφαίες επιδόσεις του Δικεφάλου...

 

 

Photo Credits: BCL / Eurocup



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ