15.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ο Παναθηναϊκός «τεστάρει» τη Φενέρμπαχτσε (Vid)

Πέρυσι έφτασε από μια αναπνοή από την κατάκτηση του τίτλου. Ο οποίος πήγε στα χέρια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Φέτος η Φενέρμπαχτσε θα θελήσει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. Κι αυτό παρά το ότι στην διάρκεια της κανονικής περιόδου δεν έπεισε και ιδιαίτερα. Αυτό τονίζει και η Ευρωλίγκα, στην ανάλυση του αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο επίσημο σάιτ της.

«Μια σειρά τραυματισμών ανάγκασε τη Φενέρμπαχτσε να φτάσει στα play offs, χωρίς όμως να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου δύο νίκες σε «κλειστά» παιχνίδι τη βοήθησαν να φτάσει στο 4-0, ρεκόρ το οποίο μοιραζόταν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μετά τον τραυματισμό του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς η Φενέρ έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες. Ανάμεσά τους και η μεγάλη σε έκταση ήττα, 34 πόντων διφοράς, από την Μπασκόνια. Ήταν η χειρότερη ήττα την τριετία που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της ομάδας.

Παρά τους νέους τραυματισμούς που προστέθηκαν στη λίστα, όπως αυτός του Έκπε Ούντοχ, η Φενέρ έκανε τέσσερις συνεχόμενες νίκες που τη βοήθησαν να φτάσει στο 14-7, δείχνοντας πως κρατά την τέταρτη θέση. Ανάμεσά τους και η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στην παράταση.

Η ομάδα είχε προβάσισμα δύο νικών στις 20 Μαρτίου για την τέταρτη θέση, όταν ήρθε ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα. Έμεινε έξι αγώνες εκτός και η Φενέρ έχασε τους τέσσερις από αυτούς. Και παρά το ότι πήρε την πρόκριση για τα play offs, έχασε την τέταρτη θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα, που είχε ήδη αποκλειστεί, στην παράταση, με τους τραυματίες να έχουν επιστρέψει.

Ο τελικός απολογισμός ήταν 18-12 και η πέμπτη θέση που οδήγησε τον Ομπράντοβτις απέναντι στην παλιά του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, σε μια σειρά αγώνων best-of-five. Οι «πράσινοι» θα βάλουν ένα δυνατό ... τεστ στην Φενέρμπαχτσε, για να δει στο φινάλε, αν η φετινή χρονιά ήταν αυτή που είχαν στον μυαλό τους από πέρυσι την Άνοιξη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ