18.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ο Πέιν και… η «πριγκίπισσά» του (vids+pics)

Ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού, Αντρέιαν Πέιν, αποτελεί αν μη τι άλλο μία εξόχως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, έχοντας βιώσει στιγμές που αναδεικνύουν το μεγαλείο του ανθρωπισμού, αλλά και μερικές άλλες που αποτελούν «στίγμα» στη ζωή καθενός.

Ο Αντρέιαν Πέιν είναι, πλέον, παίκτης του Παναθηναϊκού, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καταλήγει τελικά στον παίκτη που αναζητούσε εδώ και αρκετό καιρό, για την ενίσχυση της ομάδας στην φρόντ-λάιν της. Ο εντός ολίγων ημερών 27χρονος (19/2) και ύψους 2.10 Αμερικανός σέντερ, έρχεται στην Αθήνα για να συμβάλει στην προσπάθεια των «πρασίνων» να πραγματοποιήσουν ένα καλό... τελευταίο «κατοστάρι» στον φετινό μεγάλο «μαραθώνιο» της Ευρωλίγκα και του ελληνικού πρωταθλήματος, με σκοπό τη διατήρηση του εντός συνόρων «σκήπτρου» και την παρουσία μετά από έξι χρόνια σε Final Four.

Μέσα στη ζωή του ως αθλητή, πάντως, τα τελευταία οκτώ χρόνια (κολλέγιο και επαγγελματικό μπάσκετ) υπάρχουν αρκετές ιστορίες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να μη μείνει συγκινημένος όποιος γνωρίζει την φιλία του με την Λέισι Χόλσγουορθ. Το νεαρό κορίτσι εξέπνευσε στα 8 του χρόνια το 2014, όταν ο Πέιν βρισκόταν στο τελευταίο του έτος στο Πανεπιστήμιο και η μεταξύ τους φιλία είχε τραβήξει τα «φώτα» σε διεθνή εμβέλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η «πριγκίπισσα» Λέισι, όπως έγινε ευρέως γνωστή με την υπόθεσή της, υποφέροντας τότε από καρκίνο στο νεφρό της, είχε την αμέριστη συμπαράσταση του νέου αποκτήματος των «πρασίνων». Χαρακτηριστική, είναι η στιγμή όπου ο Πέιν τη βοηθά να κόψει το διχτάκι, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Big 10 από τους Μίσιγκαν Σπάρτανς, μίας δηλαδή εκ των μικρότερων περιφερειών του κολλεγιακού πρωταθλήματος.

EAST LANSING, MI - FEBRUARY 06: Adreian Payne #5 of the Michigan State Spartans walks on the floor for Senior night with Lacey Holsworth, a 8-year-old from St. Johns Michigan who is battling cancer, after defeating the Iowa Hawkeyes 86-76 at the Jack T. Breslin Student Events Center on February 6, 2014 in East Lansing, Michigan. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Ο χαμός του μικρού κοριτσιού, δε, σκόρπισε τη θλίψη σε άπαντες. «Αγαπούσα ανιδιοτελώς τους ανθρώπους και χωρίς δισταγμό», έλεγαν οι γονείς της στις 10 Απριλίου 2014, ενώ ο Πέιν συμπλήρωνε πως «τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο μου λείπει ήδη. Είναι η αδελφή μου και πάντα θα είναι ένα μέρος της ζωής μου. Μου έπαθε πώς να παλεύω απέναντι σε όλα, με χαμόγελο ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε άσχημα. Είμαι ένας καλύτερος άνθρωπος χάρη σε αυτήν». Όσο για το πώς ξεκίνησε η μεταξύ τους φιλία; «Με συμπάθησε εξαιτίας του χαμόγελού μου, αλλά το δικό της χαμόγελο ήταν που έκανε όλη την Αμερική να την αγαπήσει. Ξέρω ότι χαμογελά και χορεύει στον παράδεισο αυτή τη στιγμή. Η πριγκίπισσά μου είναι ένας άγγελος».

Όλο αυτό, ακολούθησε μία υπόθεση που τον είχε «στιγματίσει» στις 31 Αυγούστου 2010. Τότε, ο Αντρέιαν Πέιν είχε κατηγορηθεί μαζί με τον συμπαίκτη και κολλητό του στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Κιθ Άπλινγκ, για σεξουαλική επίθεση εναντίον μίας κοπέλας που φοιτούσε μαζί τους, την Καρολίν Σάνερ. Η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε, με τον εισαγγελέα Στιούαρτ Ντάνινγκς να αποσύρει τις κατηγορίες αυτές και τον Πέιν να έχει δείξει κατανόηση απέναντι στην τότε διάθεση της φοιτήτριας να αποχωρήσει από το Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του. 

Το θέμα, όμως, ήρθε ξανά στην επιφάνεια προ ολίγων ημερών, λόγω του σκανδάλου με τον γυμναστή Λάρι Νάσαρ και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο τελευταίος για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, το διάστημα 1997-2016 που βρισκόταν στο Μίσιγκαν, για να καταδικαστεί σε 175 χρόνια φυλάκισης. Μέσα στην ογκώδη έρευνα και το... τσουβάλιασμα όλων των αθλητών που είχαν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, αναφέρθηκε από το ESPN και το όνομα του Αντρέιαν Πέιν, με αποτέλεσμα να μη συνεχίσει στους Ορλάντο Μάτζικ, με τους οποίους είχε two-way contract. Ο Κιθ Άπλινγκ, στο μεταξύ, είχε καταδικαστεί πέρυσι σε έναν χρόνο κάθειρξης, σε υπόθεση για εμπόριο όπλων.

Μία ζωή, λοιπόν, με αρκετές περιπέτειες για τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο διάστημα που αγωνίζεται, έχει καταφέρει φυσικά να δείξει τι σημαίνει το πραγματικό μεγαλείο του να δείχνεις την ανθρωπιά σου. Το μαρτυρά και η ιστορία με την «πριγκίπισσά» του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ