21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ζάιον, πού ήσουν όταν σε χρειάζονταν; (vids)

Το Ντιουκ αποκλείστηκε στα προημιτελικά της March Madness του NCAA και μεγάλη απορία προκαλεί η... αδράνεια του Ζάιον Ουίλιαμσον στα κρίσιμα λεπτά με το Μίσιγκαν, αφήνοντας... σε άλλους να πάρουν τα μεγάλα σουτ.

Όλοι ξέρουμε, ότι ο Ζάιον Ουίλιαμσον είναι το νέο πολύ μεγάλο πρότζεκτ του μπάσκετ. Δείχνοντας να αποτελεί, στις ικανότητές του, ένα «κράμα» μεταξύ ΛεΜπρόν Τζέιμς και Γιάννη Αντετοκούνμπο, ικανός να πετύχει ένα μοναδικό αποτέλεσμα για τα επόμενα χρόνια στο ΝΒΑ, αποτελεί σίγουρα το φαβορί για το νούμερο ένα του draft και αναμένεται στο μέλλον να κάνει τον πλανήτη να μιλάει για τον ίδιο.

Μεγάλος παίκτης, όμως, δεν έχει γίνει και θα γίνει, εφόσον αποδείξει πως αξίζει να αποκαλείται τέτοιους, όσο περνά ο καιρός. Και ο Ουίλιαμσον κάθε άλλο παρά τέτοιος έδειξε πως είναι σε μια κρίσιμη αναμέτρηση του Ντιουκ, στον προημιτελικό όπου ηττήθηκε με 68-67 από το Μίσιγκαν. Μπορεί ο ίδιος να ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, αλλά σημασία έχει το τι έκανε στο τέλος.

Τα νούμερα είναι απογοητευτικά. Ο Ουίλιαμσον πήρε μόνο δύο σουτ στο τελευταίο εξάλεπτο και ένα στο τελευταίο δίλεπτο, με τον Αρ Τζέι Μπάρετ να χρεώνεται όλες τις προσπάθειες και να αστοχεί στη βολή, που θα έφερνε το ματς στην παράταση. Με αυτό τον τρόπο, ο Ουίλιαμσον θεωρητικά αποβάλλει το βάρος της ευθύνης από πάνω του, αλλά τελικά έχει πολύ μεγαλύτερη από όση νομίζει, ότι του αναλογεί.

Αυτό συμβαίνει, γιατί στο σημείο που κρινόταν η πρόκριση ή ο αποκλεισμός, όλοι θα περίμεναν εκείνον να αναλάβει τις μεγάλες προσπάθειες. Δεν το έκανε, όμως, και απλώς παρακολουθούσε σαν αδρανής θεατής τους συμπαίκτες του, και συγκεκριμένα τον Μπάρετ, να επιχειρούν να βγάλουν... το φίδι από την τρύπα.

Μπορεί να γίνει νούμερο ένα, αλλά με αυτό τον τρόπο δε θα γίνει ποτέ αυτό που όλοι περιμένουν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ