13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Λυκογιάννης πάει στα σίγουρα τον χειμώνα

Οι κινήσεις στην εξέλιξη της σεζόν είναι (και) θέμα συγκυριών. Να προκύψει ο παίκτες που θα ταιριάζει στις ανάγκες της ομάδας και να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει. Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δεύτερη κίνηση του στην εξέλιξη της φετινής σεζόν -μετά από την αντικατάσταση του Χέρντον με τον Κονατέ- συμφωνώντας με τον Τζος Κάρτερ που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη. Ο Αμερικανός δίνει συνέχεια σε μία αλυσίδα ξένων παικτών, οι κρίκοι της οποίας είναι πλέον τόσοι που δεν μπορούμε πια να μιλάμε για κάτι συμπτωματικό.

 


Στα χρόνια που ο Άρης Λυκογιάννης κοουτσάρει στην Basket League -η φετινή είναι η 8η σεζόν του- όταν χρειάστηκε να παρέμβει στο ρόστερ των ομάδων του ενώ εξελισσόταν η σεζόν, κατά κανόνα πήγαινε στα σίγουρα. Επέλεγε παίκτες που είχαν ελληνική προϋπηρεσία, όπως και φέτος στον ΠΑΟΚ.

 


Στην πρώτη του σεζόν στην Basket League, το 2010-11 ως προπονητής του Ικάρου Καλλιθέας, ο Λυκογιάννης κλήθηκε να επιλέξει τον αντικαταστάτη του Πατ Κάρολ που υπέστη ρήξη χιαστού και κατέληξε στον Λανς Χάρις που είχε περάσει την προηγούμενη διετία στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Αμερικανός σε 20 αγώνες είχε 13,7 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

 


Στην τελική ευθεία της ίδιας σεζόν (2010-11), ο Λυκογιάννης επέλεξε τον Σάβο Τζιγκάνοβιτς που είχε ήδη περάσει από Ολυμπιακό, Ολύμπια Λάρισας, Κολοσσό και Τρίκαλα. Ο Μαυροβούνιος δεν έδωσε πολλά αφού σε 19 παιχνίδια είχε συνολικά έξι πόντους με 2/14 σουτ και επτά ριμπάουντ.

 


Ο Λυκογιάννης έκανε τρεις παρεμβάσεις με ξένους στο ρόστερ του Ικάρου στην εξέλιξη της σεζόν 2011-12. Από εκείνους οι δύο είχαν ελληνική προϋπηρεσία. Ήταν ο Σάσα Βασίλιεβιτς (ΑΕΚ και Κολοσσός) και ο Τζίμι Μπάξτερ (2010-11 Ηλυσιακός) ενώ πρωτάρης ήταν μόνο ο Μεξικανός Ρόμελ Μπεκ.

 


Επιστρέφοντας στον Ίκαρο στην περίοδο 2013-14, σε μία σεζόν που δεν την άρχισε, ούτε και την τελείωσε στον πάγκο του, ο Λυκογιάννης έκανε μία επιλογή ξένου, εκείνη του Τράβις Γούντολ που έπαιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά όταν ανέλαβε τον Κολοσσό ένα χρόνο μετά, δεν άλλαξε συνήθειες. Πήρε στη Ρόδο τον Έρνεστ Σκοτ που είχε πέρασμα από τον Ηλυσιακό και το Περιστέρι, αλλά και τους Ντομινίκ Ουότερς και Τζάστιν Ρόμπινσον ενώ και στη σεζόν 2016-17 επέλεξε παίκτη που ήξερε τα κατατόπια, επαναφέροντας στον Κολοσσό τον Τρέβορ Ρέλεφορντ που έπαιξε στο νησί και στην προηγούμενη σεζόν.

 

Η φιλοσοφία των επιλογών του Λυκογιάννη κάθε φορά που απαιτήθηκε να κάνει αλλαγές στην εξέλιξη μιας σεζόν, δεν άλλαξε ούτε στα προηγούμενα τρία χρόνια. Στη σεζόν 2017-18 πήρε στον Κολοσσό εκτός του Ντάστιν Ουέαρ, τον Μπράντον Γιάνγκ που είχε περάσει την προηγούμενη διετία στο Λαύριο. Ως προπονητής του Χολαργού στη σεζόν 2018-19, επέλεξε τον Γκάρι Τάλτον που είχε ήδη θητεία στο Ρέθυμνο και στα Τρίκαλα ενώ πέρυσι στον Κολοσσό άρπαξε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν επιλέγοντας τον Μάλκολμ Γκρίφιν που είχε περάσει από τον Κολοσσό στο 2017-18 και την ΑΕΚ στο 2018-19 αλλά και τον Ζερμέιν Λοβ που τον είχε την προηγούμενη σεζόν στον Χολαργό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ