23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο κολλεγιακός «θρύλος»… που θέλει να κερδίσει την Ευρώπη (vids)

Ο Κρις Χόρτον είναι ο έβδομος παίκτης που εντάσσει στο ρόστερ της για αυτό το καλοκαίρι η Κύμη, αποτελώντας μία ξεχωριστή προσωπικότητα με το κολλεγιακό του παρελθόν. Το Basketa.gr σας παρουσιάζει έναν παίκτη που «έχτισε» ένα σπουδαίο όνομα στο Όστιν Πι, χωρίς να καταφέρει να εισέλθει στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, αλλά με την προοπτική να πετύχει κάτι σημαντικό στην Ευρώπη.

Πόσο εύκολα διαχειρίσιμο είναι να αποτελείς ένα «θρύλο» οπουδήποτε; Μάλλον όχι πολύ, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει ενώ είσαι αρκετά μικρός, για να κερδίσεις έναν τέτοιο... τίτλο τιμής. Αυτό, μέσες-άκρες, είχε συμβεί στην περίπτωση του Κρις Χόρτον, που παρά τις εξαιρετικές του επιδόσεις στο κολλέγιο δεν κατάφερε να βρεθεί στο ΝΒΑ, παίρνοντας σιγά-σιγά το δρόμο για την Ευρώπη, με την Κύμη να είναι ίσως άλλη μια ευκαιρία ανάδειξής του.

Η καριέρα του Κρις Χόρτον, λοιπόν, έμοιαζε αρκετά υποσχόμενη, αν έκρινε κανείς εξ όσων έκανε στο κολλεγιακό πρωτάθλημα με το Όστιν Πι. Το 2016, μάλιστα, είχε καταφέρει να μετρά κατά μέσο όρο 18.8 πόντους, 12 ριμπάουντ και 1.75 μπλοκ ανά αγώνα, δείχνοντας τις τρομερές του ικανότητες πάνω από τη στεφάνη. Οι Γκόβερνορς ήταν ξεκάθαρα ένα περιβάλλον, στο οποίο ένιωθε βολικά και είχε οδηγηθεί, μάλιστα, στο να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της σεζόν για το NCAA από το Tennessee Sports Writers Association.

Δεν μπορούσε να κρύψει, πάντως, ότι ήταν ήδη λίγο αργά. Κι αυτό, γιατί τη σεζόν των «οργίων» του ήταν ήδη στην τέταρτη χρονιά του στο κολλέγιο. Και οι τεταρτοετείς δύσκολα βρίσκουν θέση για το ΝΒΑ, με τη διαδικασία του draft να μη δικαιώνει τους κόπους του τότε 22χρονου Κρις. «Το να κάνω μια τέτοια σεζόν, ολοκληρώνει μια θρυλική χρονιά για μένα», είχε πει τότε για όσα είχε κάνει τη σεζόν 2015-2016, αλλά γρήγορα ο δρόμος που θα έπαιρνε, θα ήταν εκείνος της αναπτυξιακής λίγκας του ΝΒΑ, παρότι ήταν σίγουρος πως «τα νούμερά μου δείχνουν ότι μπορώ να παίξω με τον οποιονδήποτε».

Το Ντιτρόιτ και οι Γκραν Ράπιντς Ντράιβ ήταν ο προορισμός του. Έχοντας εκεί κατά μέσο όρο 6.3 πόντους και 5.6 ριμπάουντ, γρήγορα θα καταλάβαινε πως έπρεπε να τραβήξει... για άλλες πολιτείες. Και αυτές σίγουρα δε θα ήταν οι ΗΠΑ, για να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί στην Ευρώπη, με την Ουγγαρία να ανοίγει την αγκαλιά της.

Η Άλμπα Φέχερβαρ του πρόσφερε συμβόλαιο και αυτός δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία. Ήταν βασικό της στέλεχος, με μέσο όρο 8,8 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 1,8 κοψίματα, για να φτάσει η ομάδα μέχρι τους «16» του FIBA Europe Cup, όπου... παραδόξως πορεύτηκε μαζί με τον νέο φόργουορντ του Πανιωνίου, Σερ Ντόμινικ Πόιντερ. 

Και να που τελικός προορισμός αμφοτέρων, θα ήταν η Ελλάδα. Ο Χόρτον, θα έπαιρνε το δρόμο για την Χαλκίδα, εκεί όπου θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καστρίτη για λογαριασμό της Κύμης.

Όλα αυτά, με ένα μεγάλο στοίχημα να υπάρχει για τον εαυτό του. Να δείξει, δηλαδή, ότι όλα όσα έκανε κάποτε στο κολλέγιο και τον κατέστησαν σε «θρύλο» του Όστιν Πι, αντανακλούν όσα μπορεί να κάνει ως επαγγελματίας, για να επιστρέψει δριμύτερος από το πισωγύρισμα της μη εισόδου του στο ΝΒΑ, προσφέροντας παράλληλα μια σπουδαία επιλογή στην ομάδα του, επίσης διαθέτουσα μεγάλο κίνητρο, μετά την περσινή εξαιρετική πορεία μέχρι playoffs από το 0-6...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ