21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κρις Χόρτον στο Basketa: «Να δείξω ότι ανήκω στους καλύτερους»

Η Κύμη πήρε ένα νέο σπουδαίο αποτέλεσμα στο «κυνήγι» της παραμονής κόντρα στον Πανιώνιο και ο Κρις Χόρτον μίλησε στο Basketa.gr για τη σημασία της νίκης, την αλλαγή του κλίματος στην Εύβοια επί Ισίδωρου Κουτσού, τις δικές του «μάχες» στη ρακέτα και σε τι αποσκοπούν, ενώ αναφέρθηκε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ σε λίγο καιρό.

Η Κύμη μοιάζει να... ξαναβρίσκει ένα δρόμο, που έδειχνε να είχε χάσει πριν από λίγο καιρό. Το «ηλεκτροσόκ» της αντικατάστασης στον πάγκο, αφού είχαν δημιουργηθεί αρκετές τριβές με τα ουκ ολίγα αρνητικά αποτελέσματα, έπιασε τελικά τόπο και με τον Ισίδωρο Κουτσό στα ηνία, έχουν έρθει και τα αποτελέσματα. Δύο πολύ μεγάλα μετρά πια η ομάδα στην Χαλκίδα, με τον Άρη και τον Πανιώνιο, βρίσκοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις τον τρόπο να σηκωθεί όρθια και να επικρατήσει, παίρνοντας μεγάλες «ανάσες» για την παραμονή.

«Όλοι κοίταξαμε το βίντεο και έπρεπε να δώσουμε πραγματικά προσοχή σε πολλές λεπτομέρειες στην προπόνηση. Καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε σε καταστάσεις πολύ περισσότερες, από όσες περιμέναμε να μας προκύψουν και όλα δούλεψαν καλά για εμάς». Αυτή ήταν εξήγηση που έδωσε στο Basketa.gr ο Κρις Χόρτον, ο οποίος επικεντρώθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, παρότι πολλοί θεωρούν, ότι σε περιπτώσεις σαν αυτή, η πνευματική ετοιμότητα έχει περισσότερη σημασία. Παραδέχθηκε, όμως, τη σημασία του αποτελέσματος, τονίζοντας πως «η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δε θέλουμε σε καμία περίπωση να πέσουμε στην Α2, οπότε έπρεπε να πάρουμε αυτή την νίκη κι ελπίζουμε με αυτήν, να φτιάξουμε το μομέντουμ μας για την υπόλοιπη σεζόν».

Πριν έρθουν αυτά τα αποτελέσματα, όμως, τι έφταιγε για τα αρνητικά αποτελέσματα νωρίτερα; Ένας παίκτης, που βρίσκεται στην ομάδα όλο αυτό τον καιρό, το θέμα ήταν απλά αγωνιστικό και πάλι. «Θεωρώ, ότι είχαμε απλά πρόβλημα στην εκτέλεση και τη σταθερότητα στην απόδοσή μας. Νομίζω, ότι είμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο τώρα», εξηγεί ο Αμερικανός σέντερ, ενώ στο τι άλλαξε ο κόουτς Κουτσός, θα προσθέσει πως «έχω την αίσθηση, ότι αυτό που μας έμαθε, ήταν πως χρειαζόταν να μάθουμε καθένας το παιχνίδι του άλλου. Στο τέλος, νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει».

Σημαντικός παράγοντας, πάντως, σε αυτή την νίκη ήταν ο νεοφερμένος Ματ Ουίλιαμς, που «διέλυσε» την άμυνα του Πανιωνίου με 21 πόντους και 7/10. Αλλού, όμως, βρίσκει το εντυπωσιακό ο Κρις Χόρτον«Είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ. Νομίζω, ότι του πήρε τέσσερις ντρίμπλες μόνο σε όλο το ματς, για να σουτάρει με 7/10 τρίποντα. Αυτό είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό». Πράγματι, έχει δίκιο.

Ο ίδιος, όμως, πώς αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, μετά τη θητεία στην Άλμπα Φέχερβαρ, συνεχίζοντας το οδοιπορικό στην Ευρώπη; «Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα, για να παίξω σε μια από τις καλύτερες μπασκετικές χώρες στον κόσμο και να αποδείξω, ότι μπορώ να παίξω με τον οποιονδήποτε. Το πρωτάθλημα εδώ είναι πιο σκληρό, κάτι όπου πρέπει να συνηθίσεις γρήγορα, αλλιώς η σεζόν σου δε θα είναι εύκολη», απαντά, αποτελώντας πράγματι μια ψαγμένη επιλογή του Γιάννη Καστρίτη και όντας σε αρκετές περιπτώσεις ο νικητής στις δύο ρακέτες. Δεν κρύβει, πάντως, την εκτίμησή του στους Έλληνες ψηλούς, αναφέροντας ότι «όλοι οι παίκτες εδώ είναι πολύ σκληροί, πρέπει να χρησιμοποιήσω την ευφυΐα και την ταχύτητά μου εναντίον τους. Οι ψηλοί εδώ είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου», επισημαίνοντας σαν προσωπικό στόχο «να συνεχίσω να αποδεικνύει ότι μπορώ να παίξω και να ανταγωνιστώ απέναντι στους καλύτερους στον κόσμο, όπου κι αν πάω».

Είναι λίγο νωρίς τώρα, αλλά στις 13 Φεβρουαρίου υπάρχει μια ιστορική στιγμή για την Κύμη. Συγκεκριμένα, η ομάδα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ με στόχο να γράψει ιστορία και να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Κρις Χόρτον αφουγκράζεται την ιστορική ευκαιρία, πάντως«Νομίζω, ότι το γεγονός πως φτάσαμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Θέλω να είμαι μέρος μιας σπουδαίας ιστορίας εδώ», θα έλεγε, δίνοντας το σύνθημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ