22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ιωνικός πιο σκληρός στη μάχη με τον Άρη

Μετά από ένα παιχνίδι που ήταν κλειστό σε όλη τη διάρκεια του ο Ιωνικός κατάφερε να μείνει όρθιος στο τέλος και να επιβληθεί του Άρη με 68-64. Το παιχνίδι ήταν σκληρό με τις ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στο πρώτο μισό του αγώνα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν κάποια μεγάλα σουτ και τελικά έφτασαν στην τέταρτη νίκη του σε 10 αγώνες. Από την άλλη πλευρά ο Άρης περιορίστηκε στο 3-6 και παραμένει υπό βαθμολογική πίεση.

 

Ο Ιωνικός άρχισε το παιχνίδι με 4/5 σουτ με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 10-3 στο 4' όμως ο Άρης αντέδρασε γρήγορα (10-8 στο 5'). Στο υπόλοιπο της πρώτης περιόδου οι δύο αντίπαλοι επιδόθηκαν σε διαγωνισμό κακών επιλογών στην επίθεση και έτσι στο 10', το σκορ ήταν χαμηλά (18-14 για τους γηπεδούχους). Από τα αξιοσημείωτα του δεκαλέπτου, τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ που πρόλαβε να «γράψει» ο Ιωνικός, παίρνοντας εννιά πόντους από αυτά, τους μισούς του δηλαδή.

 


Εκμεταλλευόμενος δύο χαμένα λέι απ του αντιπάλου του και βρίσκοντας λύσεις μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Ιωνικός προσπέρασε με επτά στις αρχές της δεύτερης περιόδου (23-16). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν ένα προβάδισμα (31-24 στο 17') όμως μέσα από την άμυνα του που έγινε και ζώνη «2-3», ο Άρης άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού καταφέρνοντας να πάρει το προβάδισμα (33-34 στο 19') πριν διαμορφωθεί το 34-34 του ημιχρόνου.

 

 

Η τρίτη περίοδος δεν άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Άρης επιστράτευσε κατά διαστήματα την άμυνα χώρου που του έδωσε λύσεις και στη δεύτερη, ενώ στην επίθεση του έδωσε λύσεις ο Τζαμάλ Σούλερ. Στο φινάλε του δεκαλέπτου ωστόσο, ο Ιωνικός με γκολ-φάουλ του Πρίτζετ ήταν μπροστά με 53-51. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο Ιωνικός προηγήθηκε με 56-51 όμως η απάντηση του Άρη με δύο πολύ καλές ενέργειες του Καλαϊτζίδη στην επίθεση και στην άμυνα, ισοφάρισε γρήγορα στους 56. Δύο απανωτά τρίποντα από Φιτζπάτρικ και Τολιόπουλο, ξεκόλλησαν τον Ιωνικό που βρέθηκε στο +5 (64-59 στο 34'). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε απανωτές επιθέσεις προς το τέλος, με χαρακτηριστική τη φάση του εξ επαφής χαμένου λέι απ του Κουζέλογλου στα 36'' με το σκορ στο 68-64 και συμβιβάστηκε με την ήττα.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Πριν από μερικούς μήνες φορούσε τα κιτρινόμαυρα όμως σήμερα ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ ήταν αυτός που ξεχώρισε στη νίκη του Ιωνικού επί του Άρη. Έδωσε μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ και προσέφερε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση για την ομάδα του, ακόμη και σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Σχεδόν 40'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Άρης έχασε τον Τζαμάλ Σούλερ που υπέστη κράμπα στο πόδι μετά από διείσδυση και ενώ προερχόταν από ένα προσωπικό σερί. Ο Αμερικανός αναγκάστηκε να μείνει στον πάγκο του Άρη για αρκετή ώρα, επιστρέφοντας για τα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Ιωνικός ανανέωσε πολλές επιθέσεις με ριμπάουντ (15) εκμεταλλευόμενος την απουσία των Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς αλλά έβαλε πιο ψηλά τον δείκτη δυσκολίας της αποστολής του, κάνοντας 19 λάθη!

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ