24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Ηρακλής ξέσπασε στο Μεσολόγγι (vids)

Ο Ηρακλής πήρε την ανάσα που περίμενε προχθές από τον αθλητικό δικαστή και σήμερα απαλλαγμένος από πολλά άγχη έκανε μια χαρά και τη δική του δουλειά. Το άνετο και δίκαιο 100-78 επί του Μεσολογγίου ήταν η έβδομη νίκη για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου που πλέον έχει να ασχολείται μόνο με το αν θα προλάβει τα πλέι οφ, αφήνοντας αυτήν του Ντίνου Καλαμπάκου στη μάχη της επιβίωσης και πλέον μόνη στην τελευταία θέση μετά και τη νίκη της Λάρισας επί του Κολοσσού. Τρομερή τετράδα συνέθεσαν για τον Ηρακλή ο Ολι Χάνλαν στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι, ο Τζος Χάγκινς που έχει κάνει ήδη... απόσβεση, ο Βασίλης Καββαδάς που στήνει πάρτι στις ρακέτες και ο Ντέβιν Ιμπανκς που άργησε, αλλά βρήκε ρυθμό. 

Ο Ηρακλής κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο και αυτό το πέτυχε στηριζόμενος στην εντυπωσιακή του ευστοχία στα τρίποντα. Εκλεισε το 20λεπτο με 9/14, με τον Τζος Χάγκινς να είναι ο καθοδηγητής του και οργανώνοντας και σκοράροντας, με συμπαραστάτες τον Ολι Χάνλαν σε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια και τον ασυναγώνιστο Βασίλη Καββαδά, και με πολύ καλές ομαδικές άμυνες. Η πιεστική στην αρχή, που είχε τίμημα το φόρτωμα με φάουλ σχεδόν όλων των βασικών, αλλά και η ζώνη όταν επιστρατεύτηκε και έφερε αποτέλεσμα.

Στο 6'30'' ο Ηρακλής ήταν στο 22-11, το δεκάλεπτο έληξε με 28-19 το 34-21 ήρθε με τρίποντα του Χάγκινς. Το Μεσολόγγι έκανε ένα καλό δίλεπτο και στο 13' έφερε το ματς στο 34-31. Εκεί ο Σκουρτόπουλος επιστράτευσε τη ζώνη, η μπάλα πέρασε σωστά στην επίθεση και στον Καββαδά και υπήρχε πολύπλευρη απειλή, ο Ηρακλής πήγε στο +15, 48-33 και έκλεισε το ημίχρονο με 52-39

Ο Ηρακλής μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και το 59-42 στο 22'30'' έδειχνε άγριες προθέσεις. Χάνλαν και Καββαδάς συνέχιζαν το βιολί τους, ενώ το Μεσολόγγι δεν είχε καθόλου παιχνίδι από μέσα και προσπαθούσε με τα τρίποντα των Γκότσερ και Λάιονς να μη χάσει κάθε επαφή με το σκορ.

Στο 26' το Μεσολόγγι είχε φέρει τα πάνω - κάτω. Το 61-57, σερί 2-15 δηλαδή, ήρθε αφού είχε βρεθεί πρώτα τρόπος να μπει η μπάλα μέσα και έτσι και από εκεί ήρθαν πόντοι με τον Σαχπατζίδη και καλύτερες συνθήκες είχαν τα σουτ, όπως το τρίποντο του Γκότσερ που μείωσε στους τέσσερις. Οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν τον πολύπειρο Κέβιν Λάνγκφορντ να ζεσταίνεται επιθετικά και να είναι αυτός που έκανε το 65-62. O Χάγκινς ανέλαβε εκ νέου να ξελασπώσει τον Ηρακλής και με ατομικές ενέργειες έκανε το 70-62 και το δεκάλεπτο έληξε με 72-63 και τον Ηρακλή να δείχνει ότι έχει αποκαταστήσει την τάξη.

Ο Ηρακλής πήγε στο +16, 83-67 στο 34', το Μεσολόγγι πάλι με τα τρίποντα συγκράτησε τη διαφορά, στο 83-73, αλλά το φινάλε του Ηρακλή ήταν εντυπωσιακό και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο, εκτοξεύοντας τη διαφορά.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ: Ο Ντέβιν Ιμπανκς ήρθε στην Ελλάδα με βαρύ βιογραφικό και αρκετοί έψαχναν... τι λάκκο είχε η φάβα. Εδειξε ανέτοιμος στην αρχή και προφανώς αυτός ήταν ο λάκκος όμως όσο περνάει ο καιρός και βρίσκει ρυθμό δείχνει τις μεγάλες του δυνατότητες, φτάνοντας στο σημερινό παιχνίδι το οποίο ήταν μακράν το καλύτερό του στην Ελλάδα και με πολύ ουσιαστική συμβολή στη νίκη. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες είχαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό προσπαθειών εντός πεδιάς, αλλά ο Ηρακλής έβαλε 35 στα 62 και το Μεσολόγγι μόλις 25 στα 60.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ