19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολο και πιο ψηλά το Λαύριο

Με κορυφαίους τους Ντεκοζί και Γουάτσον και ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο το Λαύριο επικράτησε 77-71 του Πανιωνίου πετυχαίνοντας την 5η του νίκη στο πρωτάθλημα σε επτά αγώνες. 

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη που πέρυσι είχε υποβιβαστεί και σώθηκε μέσω (εξαγοράς ΑΦΜ) Κύμης, εφέτος είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι (εφόσον νικήσει αύριο τον ΠΑΟΚ).

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ίδιο γήπεδο το Λαύριο είχε επικρατήσει άνετα του Πανιωνίου (94-77) με τον Ντεκοζί να σημειώνει 19 πόντους. Είχε...προειδοποιήσει δηλαδή αν και στο σημερινό παιχνίδι η νίκη του Λαυρίου ήταν πολύ πιο σημαντική και δύσκολη καθώς  ο Πανιώνιος έχει ενισχυθεί πολύ.

Το Λαύριο είχε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε 33 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του τέταρτου, με τρίποντες βόμβες του Καμπερίδη, ο Πανιώνιος φάνηκε να παίρνει το μομέντουμ του αγώνα (59-54 στο 31') αλλά εκεί οι φιλοξενούμενοι έδειξαν χαρακτήρα και το γύρισαν με πρωτεργάτη τον Ντεκοζί.  Η ομάδα του Λαυρίου είχε ξεκινήσει πολύ καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε ακόμα και 12 πόντους (31-19 στο 12'), αλλά ο Πανιώνιος με Καμπερίδη,  Σάμουελς και Ντουρέν όχι μόνο επέστρεψε αλλά προηγήθηκε και με 65-62 στο 33'.  Ομως πλήρωσε ακριβά τα αβίαστα λάθη του προς το φινάλε, με το Λαύριο να απαντάει με σερί 12-2 να κάνει το 74-67 και να "καθαρίζει" το ματς.

 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κουέντον Ντεκοζί με 22 πόντους ήταν αυτός που καθόρισε τη μοίρα του παιχνιδιού. Είχε 7/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κοψίματα, 2 κλεψίματα και συγκέντρωσε 26β. στο ranking.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 38 ριμπάουντ που πήρε το Λαύριο σε συνδυασμό με τους 18 πόντους που πέτυχε από τα (18) λάθη του Πανιωνίου αλλά και το 38% στο περιφερειακό σουτ ήταν τα σημεία κλεισιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ