14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Μπακς μπροστά σε ιστορική ευκαιρία… (vids)

Λίγες ώρες πριν τον πέμπτο τελικό των Μιλγουόκι Μπακς με τους Φοίνιξ Σανς, ο Δημήτρης Ρήγας σχολιάζει όλα όσα έχουν γίνει έως τώρα στη σειρά που κρίνει τον πρωταθλητή του ΝΒΑ.

Από τη στιγμή που μετά από τέσσερις αγώνες στους οποίους η μία ομάδα ήταν χειρότερη στους τρεις και η σειρά είναι 2-2, τότε δικαιούται να ελπίζει βάσιμα στον τίτλο. Κι αυτό διότι έχει καταφέρει να μείνει «ζωντανή», κυριαρχώντας μόνο σ' ένα από τα πρώτα παιχνίδια. Πλέον επί της ουσίας οι τελικοί έχουν εξελιχθεί σε... best of 3, με δεδομένο ότι με κοινή αφετηρία, τόσο τα «ελάφια» όσο και οι «ήλιοι», θα προσπαθήσουν να πάρουν το πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας όλες τις αναμετρήσεις, η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη. Πρόκειται για σχεδόν ισάξιες αντιπάλους που αμφότερες εκμεταλλεύτηκαν τους απρόσμενους τραυματισμούς των αντιπάλων τους και βρέθηκαν στους τελικούς και παράλληλα μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία για τίτλο.

Μέχρι τώρα η πίεση του γηπεδούχου που πρέπει να διατηρήσει την έδρα του ως «κάστρο», δεν έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε καμία περίπτωση. Στα δύο πρώτα παιχνίδια οι Σανς νίκησαν εύκολα. Ακολούθησε το 2-1 με εμφατικό τρόπο από το συγκρότημα του Μάικ Μπούντενχολζερ, πριν γίνει το 2-2, στο πιο συγκλονιστικό παιχνίδι έως τώρα.

Οι Μπακς υπερτερούν σίγουρα σ' ένα και μόνο σημείο. Στο γεγονός ότι διαθέτουν στο έμψυχο δυναμικό τους τον φοβερό και τρομερό Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όσο καλός κι αν είναι ο Έιτον, δεν μπορεί να ματσάρει τον «Greek Freak». Και δεν θα μπορέσει ποτέ. Ωστόσο θα πρέπει να βοηθήσουν κι άλλοι για να γίνει η δουλειά, όπως για παράδειγμα έκανε ο Κρις Μίντλετον την περασμένη Τετάρτη.

Από την άλλη οι Σανς έχουν να αντιπαρατάξουν τον Ντέβιν Μπούκερ και τον Κρις Πολ. Η περιφέρειά τους αποτελεί και τη δύναμή τους και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους Μπακς το μακρινό σουτ του Φοίνιξ, αν θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί στον κομβικό πέμπτο τελικό. Διότι τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για «μπρέικ» και θα πρέπει να το κυνηγήσουν με όλες τις δυνάμεις τους.

Στην πραγματικότητα και με δεδομένο ότι ο Γιάννης έχει μπροστά του αρκετά χρόνια κυριαρχίας, αυτή είναι κατά μεγάλο ποσοστό η καλύτερη ευκαιρία για τίτλο που θα του παρουσιαστεί ποτέ. Τουλάχιστον για όσο θα παίζει με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς.

Οι διαιτητές τον σέβονται όπως του αξίζει -αντίθετα με όσα είχαμε δει στο Παγκόσμιο Κύπελλο πριν δύο χρόνια- και δεν είναι τυχαίο ότι το Φοίνιξ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Φυσικά στην Ελλάδα αυτό δεν αναφέρεται σχεδόν πουθενά, ωστόσο οι Σανς «βράζουν» με τα διαιτητικά σφυρίγματα, στους δύο τελικούς του «Fiserv Forum».

Η αλήθεια είναι ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια στην Αριζόνα, η ομάδα του Μόντι Ουίλιαμς είχε τα «σπόρια» με το μέρος της. Στο τρίτο παιχνίδι οι διαιτητές έπαιξαν ξανά έδρα, χωρίς όμως να κρίνουν σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις το αποτέλεσμα. Στον τέταρτο τελικό οι τρεις ρέφερι έδωσαν ξανά περισσότερα σφυρίγματα στους Μπακς. Κι ας εστιάζουν όλοι στην Ελλάδα στο φάουλ του Μπούκερ που δεν δόθηκε και θα ήταν το έκτο! Από τα προηγούμενα πέντε, ζήτημα να είχε κάνει τρία από αυτά...

Σίγουρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν έχουν την ίδια συνήθεια που υπάρχει στην Ευρώπη, αλλά καλό θα ήταν να σχολιάζεται η διαιτησία και οι ενδεχόμενες «παραφωνίες».

Εν κατακλείδι οι Μπακς πάνε στο Φοίνιξ διατεθειμένοι να πάρουν ευκαιρία τίτλου μπροστά στο κοινό τους και οι Σανς θα θέλουν να προστατεύσουν την έδρα τους και παράλληλα να έχουν εκείνοι το πρώτο match ball. Τα ξημερώματα της Κυριακής (18/7) θα κριθούν πολλά σε 48 λεπτά κι όλοι ελπίζουν ότι θα είναι η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο εκείνοι θα χαμογελάσει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ