17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αφανείς ήρωες του «The Last Dance» (vid+pics)

Το «The Last Dance» φτάνει προς το τέλος και το Basketa.gr αφιερώνει λίγο χρόνο στους... αφανείς ήρωες της εταιρείας παραγωγής, που ανέλαβε μετά τις συνεντεύξεις και τα γυρίσματα να επεξεργαστεί τα πάντα, μένοντας στο σπίτι.

Δύο επεισόδια έμειναν μόνο. Δύο ακόμη κομμάτια «χρυσού» σε μια υπέροχη παραγωγή, που μας συγκίνησε και μας έκανε να μάθουμε όλη την αλήθεια για εκείνους τους σπουδαίους Μπουλς. Από τον Τζόρνταν και… την τυραννία του, μέχρι το κάθε στέλεχος, που συνέβαλε στους έξι τίτλους τους, τα δύο three-peats που τους κρατούν για πάντα στην αιωνιότητα.

Το «The Last Dance», δυστυχώς, τελειώνει απόψε (17/5) για τους Αμερικανούς και αύριο (18/5). Δεν είναι μόνο οι ιστορίες, που ειπώθηκαν στη διάρκεια όλων αυτών των επεισοδίων, με αγωνία για τα δύο τελευταία, τις τελευταίες «μάχες» της αρμάδας του Φιλ Τζάκσον, αλλά και μια παραγωγή που ξεχώρισε.

Σε αυτή την παραγωγή είναι πολλοί οι… αφανείς ήρωες, που έκαναν εκπληκτική δουλειά, μαζί με τον σκηνοθέτη Τζέισον Χέχιρ, για μια σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων, που μας έκοψε την ανάσα. Πρόκειται για τους ανθρώπους, που πήραν όλο το υλικό και δούλεψαν στη διάρκεια της καραντίνας για εμάς. Για να βγει αυτή η σειρά ίσως την πιο κατάλληλη χρονική στιγμή, ελέω συνθηκών.

Πρόκειται για υλικό εκατοντάδων ωρών, από το οποίο έπρεπε να «κόψουν» σημεία και να φτάσουν ούτε στις δέκα. Και φυσικά, οι εν λόγω συντελεστές έκανα εν πολλοίς τη δουλειά τους… μένοντας σπίτι και κάνοντάς τα όλα δίπλα στις οικογένειές τους.

«Πολλά ντοκιμαντέρ επεξεργάζονται σε σπίτια και διαμερίσματα, με τις περαιτέρω τεχνικές διευκολύνσεις να γίνονται στο τέλος. Αυτό, όμως, δεν έγινε τώρα», λέει στο «Variety» ο Ντέιβιντ Φέλντμαν, αντιπρόεδρος της Sim, που ανέλαβε το δύσκολο έργο του να διακρίνει, μαζί με τον σκηνοθέτη, τι θα προβαλλόταν στο ντοκιμαντέρ και τι όχι.

Με την πανδημία του κορονοϊού να εξαπλώνεται, η εταιρεία ήταν περίπου στα μισά, αναφορικά με τη δουλειά της. Η σειρά ήταν να ξεκινήσει στις 19 Απριλίου, αλλά κάποια επεισόδια δεν είχαν τελειώσει, οπότε «το είδαμε να συμβαίνει, έπρεπε να προετοιμαστούμε να δουλεύει ο καθένας από το σπίτι του», όπως αναφέρει ο Φέλντμαν.

Κάπως έτσι, προέκυψαν κι άλλα θέματα, όπως το πώς θα προστατευόταν όλο αυτό το υλικό, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν να το μαζέψουν σε ένα σέρβερ στα στούντιο της Sim στην Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, τα σπίτια όλων των εργαζομένων εξοπλίστηκε πλήρως με τεχνολογικό υλικό με διάφορα κωδιοποιημένα συστήματα συνδυασμένα, αφενός για ασφάλεια από πιθανή υποκλοπή αφετέρου για την καλύτερη δυνατή εμπειρία και ευκολία στην επεξεργασία του υλικού, του χρώματος και του ήχου, για να προχωρήσει το έργο.

«Είχαμε κάνει τρία επεισόδια με άπαντες σε ένα δωμάτια νωρίτερα», αναγνωρίζει η Στέισι Τσετ, επιβλέπουσα παραγωγός του σόου, το οποίο χρειαζόταν ακόμη χρόνο για να επεξεργαστεί σωστά και να βγει στον αέρα. Τελικά η αποστολή εξετελέσθη, με τον Φέλντμαν να αποθεώνει τους Τσαντ Μπεκ, Ντέβιν Κονκάνον, Αμπάι Σόφσκι και Μπεν Σοζάνσκι, οι οποίοι κατάφεραν να συμπιέσουν σε 200 ώρες, ένα υλικό περίπου 500 ωρώ, για όσα επεισόδια έμεναν.

«Ήταν απίστευτα πολύ το υλικό και όσα είχαμε παραλάβει, είχαν ήδη επεξεργαστεί στα στούντιο μας», τονίζει και αναφέρει και τον Ρομπ Σκαριάτα, που ήταν υπεύθυνος για το χρώμα και, με τη δουλειά του, βοήθησε ώστε ο Χέχιρ να επιστευτεί τη Sim να συνεχίσει τη δουλειά από το σπίτι. Ο Χέχιρ, όμως, ήθελε να παραμείνει στα βίντεο η αυθεντική αρχειακή εικόνα και το αντίστοιχο χρώμα τους, το οποίο σήμαινε πως η Sim έπρεπε να «μακιγιάρει» το υλικό, όχι να το χειραγωγήσει.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#thelastdance a 10 part series I #soundsupervised about Jordan @theofficialmichaeljordan @jumpman23 @scottiepippen @dennisrodman and the 97-98 Chicago Bulls premieres this Sunday 4/19 on @espn 2 parts will play every Sunday until this epic series is over. Those that know me, know how appropriate it is for me to be working on this. It has been a dream come true, not to sound cheesy. Always a Knicks fan, I can vividly recall watching (w my dad) Jordan perform magic on the court. Things that only a superhuman could pull off. A huge thank you to @jasonmhehir and @ninamae19 @jakerogal for trusting your baby with me. Especially when we went into fast forward while working from home to create this epic masterpiece! LETS DO THIS #netflix #espn #nba #teamjordan @simcomplete

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keith Hodne (@madhouse36) στις

Ο Κιθ Χόντνι, από την πλευρά του, ολοκληρώνει το μιξάζ των τελευταίων δύο επεισοδίω, με τον Φέλντμαν να εντυπωσιάζεται από το πώς δούλεψαν όλοι, αν και εξηγεί πως το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται μαζί στην ίδια εταιρεία εδώ και χρόνια, βοήθησε καθοριστικά στο να έχουν εμπιστοσύνη για την αποστολή τους.

Όσο για το ότι έπρεπε να βρουν τη λύση εν μέσω πανδημίας; «Όταν αναγκάζεσαι να βρεις λύσεις, απλά το κάνεις», λέει το αφεντικό. Κι έχει δίκιο…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ