21.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Οι έδρες… και ο Μπαρτζώκας (vids)

Η πρώτη ημέρα στα παρκέ της Ευρωλίγκα για το 2019 μπορεί να μην είχε παιχνίδι ελληνικής ομάδας, ελέω του αυριανού (4/1) ντέρμπι «αιωνίων», αλλά το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου είχε... άπλετο σκορ και θέαμα, καθώς κι ένα «μπαμ» της Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πήρε το μοναδικό «διπλό» έως τώρα, δηλώνοντας παρούσα για οκτάδα.

Η Αναντολού Εφές βρήκε... γιατρικό από το Μόναχο, κερδίζοντας άνετα με 92-77 την Μπάγερν. Το στοίχημα της τουρκικής ομάδας, δεν ήταν τόσο το να κάνει ένα συνηθισμένο καλό πρώτο ημίχρονο όσο στο να αντέξει στην «κοιλιά» του δευτέρου, κάτι στο οποίο ανταπεξήλθε και, εν τέλει, επικράτησε χωρίς πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μείνει στην τετράδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επανήλθε επίσης στις επιτυχίες, κερδίζοντας τη Μακάμπι με 91-79. Η «Βασίλισσα» αρκέστηκε απλά στο να επιβάλει το δικό της... νόμο της έδρας, ώστε να αντιπαρέλθει τη μαχητικότητα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και να συνέλθει από την ήττα στην Πόλη στο τέλος του πρώτου γύρου, μένοντας σταθερά μόνη της στη δεύτερη θέση.

Πολλά αρνητικά αποτελέσματα είχε τελευταία η Αρμάνι Μιλάνο και «ξέσπασε» πάνω στην Μπουντούτσνοστ με 111-94. Το σκορ λέει πολλά από μόνο του, με τους Μαυροβουνίους να μην μπορούν να καταστούν ανταγωνιστικοί στο ντεμπούτο του Γιασμίν Ρέπεσα στον πάγκο τους, με την ιταλική ομάδα να... τους ρίχνει όσα νεύρα είχε από τις ήττες σε Ιταλία και Ευρώπη, μένοντας φυσικά στη δική της «τροχιά» πρόκρισης.

Τεράστιο «διπλό» στην έδρα της Γκραν Κανάρια πήρε με 99-70 η Χίμκι. Ένα σπουδαίο παιχνίδι των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, ολόκληρη κατάθεση ψυχής από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, έχοντας τα γνωστά τους προβλήματα, έδειξε πως είναι με τη σειρά τους ακόμη ζωντανοί στο «κυνήγι» της πρόκρισης και ότι, παρά τις απουσίες των Σβεντ και Γκιλ, κανείς δεν πρέπει να τους ξεγράφει.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 3/1:

Αναντολού Εφές-Μπάγερν Μονάχου 92-77
Αρμάνι Μιλάνο-Μπουντούτσνοστ 111-94
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-79
Γκραν Κανάρια-Χίμκι 70-99

Παρασκευή 4/1:

Φενέρμπαχτσε-Μπασκόνια
Ζαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Μπαρτσελόνα-Νταρουσάφακα

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ