32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Τυφώνας Χίμκι! (vids)

Μια φοβερή και τρομερή Χίμκι έκανε φύλλο και φτερό την Γκραν Κανάρια μέσα στο σπίτι της και με τη νίκη της 99-70 πλησίασε κάπως την πρώτη οκτάδα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ένα ανεπανάληπτο σερί 29-2 μεταξύ 12' και 22', χάρη στο οποίο πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στα τελευταία έξι παχνίδια της, παίζοντας εδώ κι ενάμιση μήνα χωρίς τον Σβεντ. Η Γκραν Κανάρια, παρότι είχε τέσσερις νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια απογοήτευσε πλήρως.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Στην πρώτη περίοδο η Γκραν Κανάρια ήταν το αφεντικό στηριζόμενη στην καταπληκτική ευστοχία της από την περιφέρεια (5/5 τρίποντα) και στο ισορροπημένο παιχνίδι της, που της έδινε πόντους και από βολές, συνέπεια των φάουλ που κέρδιζε προσπαθώντας να χτυπήσει και μέσα από τη ρακέτα. Οι δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, Τιλί και Στρόμπερι, έκαναν ζημιά στην άμυνα της Χίμκι και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 22-12 στο 6'. Δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει αυτή τη διαφορά, καθώς ο Τζένκινς έδωσε λύσεις στην Χίμκι, που μείωσε στο τέλος της περιόδου, αν και ο Μαγκέτ με τρίποντο στην εκπνοή έκανε το 30-23.

Το σκηνικό αντιστράφηκε πλήρως στη δεύτερη περίοδο, οπότε η Χίμκι επικράτησε ολοκληρωτικά. Με εξαιρετική άμυνα "έπνιξε" την Γκραν Κανάρια αναγκάζοντάς τη να υποπέσει σε ένα σωρό λάθη και να έχει κακές και άστοχες επιλογές. Στην επίθεση οι Μποστ, Κρόκερ και ο Μάικι μέσα στη ρακέτα βοήθησαν τον Τζένκινς, με αποτέλεσμα η Χίμκι να πετύχει ένα τρομερό επί μέρους σκορ 27-6 και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 50-36! Μάλιστα, στα τελευταία 7,5 λεπτά το σερί ήταν 24-2, καθώς η Γκραν Κανάρια προηγήθηκε με 34-26, αλλά μετά κατέρρευσε.

To σερί της Χίμκι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έφτασε το 29-2, το σκορ στο 22' έγινε 55-36 και ήταν φανερό πια πως μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα, που κυριαρχούσε πλήρως και καθώς ο Μποστ είχε πάρει φόρα, ανέβασε τη διαφορά στους 23 πόντους στο 24' (62-39). Η Γκραν Κανάρια έδειχε ανήμπορη να αντιδράσει, ο Τζένκινς με τρίποντο επανέφερε τη διαφορά στους 20 (65-45), σταματώντας μια μικρή προσπάθεια των γηπεδούχων να κλείσουν την ψαλίδα και η τρίτη περίοδος έληξε με τη Χίμκι προηγούμενη με 73-50.

Η τελευταία περίοδος έγινε επειδή έπρεπε να γίνει. Η Γκραν Κανάρια είχε απογοητευθεί και δεν μπορούσε επ' ουδενί ούτε να σκεφτεί προσπάθεια ανατροπής, η Χίμκι είχε επιβάλει πλήρως το παιχνίδι της και έφτασε στο τέλος σε μια απροσδόκητα εύκολη νίκη. Η διαφορά, μάλιστα άγγιξε και τους 33 πόντους (90-57) στο 35' πριν τελειώσει με κατοστάρα... παρά ένα.

Ο ΑΝΤΙ-ΣΒΕΝΤ: Ο Ντι Μποστ ντύθηκε Αλεξέι Σβεντ και ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στο σερί 29-2, το οποίο ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός, είχε ζεστό χέρι και αναδείχθηκε σε ηγέτη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χίμκι είχε 29 ασίστ και 11 λάθη, ενώ η Γκραν Κανάρια είχε 15 ασίστ και 20 λάθη. Η Χίμκι είχε επίσης 13/27 τρίποντα και σχεδόν 70% στα δίποντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ