16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεχάστε τους απόντες, δείτε ποιοι είναι οι παρόντες (vid)

Έχει συνωμοτήσει εσχάτως το σύμπαν εις βάρος της Εθνικής ομάδας. Όλα μαζί τα στραβά χτύπησαν το ένα μετά το άλλο την πόρτα της και μετέτρεψαν, στη θεωρία, τη δύσκολη έτσι κι αλλιώς υπόθεση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μοιάζει με ακατόρθωτη. Είναι όντως όμως έτσι τα πράγματα ή εστιάζοντας σε αυτούς που θα λείψουν και όχι σε αυτούς που θα κάνουν την προσπάθεια τους, την καταδικάζουμε σε αποτυχία, αν και κρίνοντας μπασκετικά, έχει τις πιθανότητες της;

 


Λιγότερο από ένα 10ήμερο μας χωρίζει από την αποστολή στον Καναδά. Εκεί θα ζωντανέψει ή εκεί θα σβήσει το όνειρο της επιστροφής της Εθνικής μας σε ένα ολυμπιακό τουρνουά. Εκεί και όχι εδώ επειδή μπορεί να μην μας γέμισε το μάτι η εικόνα στο «Ακρόπολις» απέναντι σε ομάδες όπως το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο. Κι ας μεγέθυνε τις αδυναμίες της η επίσης ελλιπής Σερβία. Εκεί με τα παιδιά που ξέρουν πολύ καλά να διαψεύδουν όσους βιάζονται να τους καταδικάσουν σε αποτυχία. Εκεί με τον Ρικ Πιτίνο το μάτι του οποίου γυαλίζει ακόμη και στα 69 του χρόνια και δεν θα πάει στον Καναδά μόνος του, αλλά πλαισιωμένος με κάποιους από τους καλύτερους προπονητές της Basket League.

 


Για μία ομάδα που ιστορικά έχει μάθει να διαψεύδει όσους βιάζονται να την καταδικάσουν, υπάρχουν σημάδια που δεν μπορούν να αγνοηθούν και μπορούν να μπουν στις βαλίτσες της στο ταξίδι για τον Καναδά...

 


*Είναι η παρουσία τριών γκαρντ, σταρ της Ευρωλίγκας (Σλούκας, Καλάθης, Σπανούλης) που συνιστά εχέγγυο για το ότι το παιχνίδι μας θα είναι σε καλά χέρια. Αυτοί θα οδηγήσουν τους υπόλοιπους στον «πόλεμο» και ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν.

 


*Είναι ο παίκτης που εξελίχθηκε σε μήλον της έριδος για ομάδες της Ευρωλίγκας (Μήτογλου) και διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, είναι έτοιμος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Εθνική. Παίζοντας ακόμη και στο «3».

 


*Είναι ο «κορμός» των παικτών που στα «παράθυρα» μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και που παίρνει ξανά την ευκαιρία του. Είναι παιδιά που αποδεδειγμένα έχουν τη στόφα και την ποιότητα για να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Είναι αθλητές που σε τελική ανάλυση την κέρδισαν με το σπαθί τους αυτήν την ευκαιρία, όποιοι κι αν είναι αυτοί που θα μπουν στο αεροπλάνο για το υπερατλαντικό ταξίδι.

 


*Είναι η «επόμενη γενιά» που είναι ήδη παρούσα με όσους θα ταξιδέψουν στον Καναδά αλλά και με όσους έκαναν μέχρι τέλους την προσπάθεια τους αλλά δεν χωράνε στην τελική 12άδα. Θα έχουν την ευκαιρία τους σύντομα όμως και θα πρέπει να είναι έτοιμη γι' αυτήν.

 


Ναι, φυσικά και οι πιθανότητες επιτυχίας με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, με τον Παπαπέτρου και τον Πρίντεζη θα ήταν περισσότερες αλλά η ιστορία γράφεται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες. Οι παρόντες, οι 12 που θα πάρει μαζί του ο Πιτίνο, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα το παλέψουν όσο πάει, θα κοιτάξουν στα μάτια τους Κινέζους και τους Καναδούς σε πρώτη φάση. Ένα είναι το σίγουρο. Δεν θα πάει η Εθνική στον Καναδά με έτοιμη τη δικαιολογία των απουσιών αλλά αποφασισμένη να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

 


Τα ματς του «Ακρόπολις» αν μας έπεισαν για κάτι είναι αυτό που δεν επιδέχεται της παραμικρής αμφισβήτησης. Δεν θα υπάρξει παιχνίδι που δεν θα το παλέψει η Εθνική, που θα εγκαταλείψει τη μάχη. Αν κάτι έχουν χτίσει οι παίκτες που συμμετέχουν σε αυτήν την αποστολή είναι να χτίσουν τη νοοτροπία τους. Αυτήν εξύμνησε ο Πιτίνο, με αυτήν θα παλέψει για να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο.

 

Πάρτε μία γεύση από όλα αυτά, μέσα από το δείγμα γραφής του «Ακρόπολις», το μοναδικό τεστ πριν το προολυμπιακό τουρνουά...

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ