18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ελλάδα-Σερβία 64-75: «Καμπανάκι» πριν από τη Βικτώρια (vids)

Η Εθνική ήταν ανταγωνιστική σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού της πρωτιάς του τουρνουά Ακρόπολις, μετά την νίκη με το Πουέρτο Ρίκο, απέναντι σε μια ποιοτικά ανώτερη Σερβία, αλλά τελικά οι «Πλάβι» δεν μπόρεσαν να αναχαιτιστούν, μας εξέθεσαν κάθε αδυναμία και επικράτησαν με 75-64, αφήνοντάς μας αρκετά να διορθώσουμε εν όψει προολυμπιακού.

Η Εθνική ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, με τον Σλούκα αυτή την φορά να είναι ορεξάτος και αρκετούς ακόμη να συνδράμουν στο σκορ, ώστε με ένα δίποντο του Μήτογλου να προηγηθούμε με επτά πόντους στα μέσα της πρώτης περιόδου (12-5). Η Σερβία απάντησε επίσης με... πολυπροσωπία στην εκτέλεση, με τον Ντόμπριτς ειδικά να μας «πληγώνει» με τα μακρινά του σουτ, αν και Μήτογλου-Καββαδάς έβαλαν το σώμα τους και στο τέλος του δεκαλέπτου ήμασταν μπροστά (21-19).

Το δεύτερο δεκάλεπτο θύμισε σε μεγάλο βαθμό... Πουέρτο Ρίκο για τους παίκτες του Πιτίνο, καθώς η νευρικότητα υπήρξε στις δύο πλευρές του παρκέ, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα. Ο Αβράμοβιτς βοήθησε, πάντως, τον Ντόμπριτς επιθετικά και οι Μαριάνοβιτς-Μπιέλιτσα έβαλαν την εμπειρία τους για να τελειώσουν φάσεις, με συνέπεια οι «πλάβι» να έχουν ελαφρύ προβάδισμα στην ανάπαυλα (34-37).

Ο Ντόμπριτς συνέχισε εξαιρετικά για τους Σέρβους, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ, αν και στην απέναντι πλευρά οι πρωταγωνιστές μας από το πρώτο ημίχρονο κρατούσαν την ελληνική ομάδα σε κοντινή απόσταση (40-44). Κάπου εκεί, φάνηκε πως χάσαμε τον προσανατολισμό μας, με τον Πετρούσεφ και τον Αβράμοβιτς να βρίσκουν δίοδο για το καλάθι μας και να οδηγούν την ομάδα τους σε ένα σερί 0-7, που είχε και συνέχεια με «πολυφωνία» στο σκοράρισμα και ένα +15 που έμοιαζε δύσκολο να αμφισβητηθεί (45-60).

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να βγάλουν μια αντίδραση, με τον Γιαννόπουλο να δίνει ανάσες από μακριά και τον Μήτογλου να παίρνει «μάχες», αναγκάζοντας σε ένα τάιμ άουτ «αφύπνισης» των Σέρβων από τον Κοκόσκοφ (53-66 στο 34'). Λούντζης και Γιαννόπουλος... θυμήθηκαν τις συνεργασίες τους στον Προμηθέα και ο Κατσίβελης «έδεσε» την άμυνα, με συνέπεια να μαζέψουμε κι άλλο τη διαφορά, χωρίς όμως αυτή να πέσει κάτω από το -8, με την ποιότητα των Σέρβων να «κλειδώνει» την νίκη τους (64-75).

Δεκάλεπτα: 21-19, 34-37, 45-60, 64-75

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΛΑΒΙ: Οι Σέρβοι βρήκαν λύσεις σε παίκτες, που αντιπροσωπεύουν μια επόμενη γενιά πρωταγωνιστών, όπως ο Όγκνιεν Ντόμπριτς που μας «πλήγωσε» σε αρκετά σημαντικά σημεία και ο... αέρινος Αλέκσα Αβράμοβιτς, με αμφότερους να έχουν από 18 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα σουτ τριών πόντων μπορεί να ήταν βελτιωμένα ελαφρώς για εμάς σήμερα με 8/26 σουτ, αλλά τα 8/19 των Σέρβων ήταν καλύτερα από άποψη ευστοχίας, με το 50.8% που είχαν στα σουτ εντός παιδιάς να τους δίνει την νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ