21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ύμνοι Πιτίνο για Σλούκα: «Κανείς δεν είναι σαν τον Κώστα» (vid)

Ο Ρικ Πιτίνο είναι μετρ της ψυχολογίας και δεν περιμέναμε το πέρασμα του από την Εθνική για να πειστούμε γι' αυτό το προσόν του. Ξέρει να «φτιάχνει» με τα λόγια και τη συμπεριφορά του τους πάντες. Ο Κώστας Σλούκας βέβαια δεν το χρειάζεται αλλά τα λόγια που βγήκαν από το στόμα του ομοσπονδιακού προπονητή μετά τον αγώνα με τη Σερβία, σίγουρα τον «έφτιαξαν».

 


Ο Αμερικανός τεχνικός είπε: «Έχω προπονήσει πολλούς παίκτες και για πολλά χρόνια, αλλά κανείς δεν είναι σαν τον Σλούκα. Είναι μοναδικός και ως παίκτη και ως άνθρωπος. Το ίδιο είπα για τον Πρίντεζη. Ο Σπανούλης είναι απίθανος, αλλά θα σταθώ στον Σλούκα. Μου είπε σε μια κουβέντα μας ότι “δεν χρειάζεται να με ξεκουράσεις κόουτς”. Ποιος σταρ το λέει αυτό στις μέρες μας;».

 

 

Η αναφορά στον Σλούκα έγινε ακόμη πιο αναλυτική και... εγκωμιαστική στη συνέντευξη Τύπου...

 

 

«Στην καριέρα μου για 40 και πλέον χρόνια ήμουν τυχερός να προπονώ στην ακμή των Bad Boys, του Τζόρνταν, του Μπάρκλεϊ, του Τζαμπάρ, του Μάτζικ, του Μπερντ, σε μια χρυσή εποχή για το ΝΒΑ. Είδα πολλούς σούπερ σταρ και προπόνησα πολλούς καλούς παίκτες. Δεν θέλω να λέω ποτέ ποιος ήταν ο καλύτερος. Έχω προπονήσει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά δεν έχω προπονήσει παίκτη με τέτοια νοοτροπία σαν του Σλούκα. Του είπα ‘να μειώσω το χρόνο σου’ και μου είπε ‘κόουτς, μπορώ να παίξω όσο με χρειάζεσαι, όλο το ματς’. Δεν θέλει να ξεκουραστεί ποτέ, μένει μετά την προπόνηση για 40 λεπτά και συνεχίζει. Όταν τελειώσω από εδώ, θα λέω ότι είδα έναν παίκτη με την καλύτερη νοοτροπία, τον Σλούκα. Το ίδιο και τον Πρίντεζη. Δεν βρίσκεις τέτοιους παίκτες. Θα ήταν τιμή μου να γνωρίσω τους γονείς του, γιατί πρέπει να είναι υπέροχοι άνθρωποι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ