27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Νότος: Οι κορυφαίοι της 27ης αγωνιστικής

Η 27 αγωνιστική παίχτηκε σε τρεις φάσεις και αφού ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο, το basketa.gr σας παρουσιάζει τους πέντε καλύτερους παίκτης της. 

Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έκανε και πάλι τζάμπολ μετά από διακοπή τριών εβδομάδων και η 27η αγωνιστική δεν έφερε αλλαγές ως προς την κορυφή. Το Μαρούσι πέρασε από την έδρα του Εργοτέλη και συνεχίζει από την δεύτερη θέση, ενώ στο κυνήγι του βρίσκεται ο Πανερυθραϊκός που τα χρειάστηκε στο κλειστό του Ζωγράφου. Στην “μάχη” για την παραμονή, Τρίτωνας και Κρόνος Αγίου Δημητρίου πήραν μια… ανάσα, με την ομάδα των Σεπολίων να βρίσκεται βέβαια, σε καλύτερη μοίρα. Τέσσερις νικήτριες ομάδες, ισάριθμοι MVPs με το basketa.gr να παίρνει τον πέμπτο από το Περιστέρι. 

Point Guard: Γιάννης Ντιπ: Ο Τρίτωνας μάχεται να παραμένει στην κατηγορία και η νίκη επί της ΑΕΝΚ, του διατηρεί τις ελπίδες (βάζοντας σε μπελάδες την ομάδα της Νέας Κηφισιάς). Ο Γιάννης Ντιπ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα των Σεπολίων καθώς από τους συνολικά 76, σκόραρε τους 28 με τους 12 εξ αυτών να προέρχονται από το τρίποντο. 

Shooting Guard: Γιώργος Σουρλής: Το Μαρούσι έπαιξε μεσοβδόμαδα το ματς με τον Εργοτέλη και με το νικηφόρο πέρασμα του από το Ηράκλειο, παραμένει στην 2η θέση και κοντά στην άνοδο. Το δίδυμο Γιώργος Σουρλής-Ανδρέας Χρονόπουλος έκανε μεγάλη ζημιά σημειώνοντας 47 πόντους με τον πρώτο να έχει τους 24. Σημείωσε, οι 21 προήλθαν πίσω από τα 6.75μ.

Small Forward: Μιχάλης Φρουσκλιάς: Μία από τις συνολικά πέντε ομάδες που προσπαθούν να μείνουν στην κατηγορία, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου με την νίκη του επί του προτελευταίου Απόλλωνα, παραμένει ζωντανός. Το… φιλί της ζωής του έδωσε αυτή την φορά ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ καθώς είχε 20 πόντους με δύο τρίποντα. 

Power Forward: Τάσος Καλλιανιώτης: Ο Πανερυθραϊκός θέλει μία γκέλα του Αμαρουσίου και να κάνει ο ίδιος το απόλυτο μέχρι το φινάλε για να πανηγυρίσει την άνοδο. Το πρώτο βήμα το έκανε περνώντας από το κλειστό του Ζωγράφου. Δύσκολη νίκη (68-74) για την ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή που είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο 34χρονος φόργουορντ έκανε το κάτι παραπάνω μετρώντας 15 πόντους τους οποίους σημείωσε, όλους από το τρίποντο. 

Center: Δημήτρης Κατιάκος: Το Περιστέρι έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Α2, αυτός όμως δεν σημαίνει πως θα παρουσιαστεί κι αδιάφορο μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Και το διπλό στην Νίκαια, πιστοποιεί του (γραπτού) λόγου το αληθές. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη δυσκολεύτηκε αρκετά, είδε τον Άλεξ Βουγιούκα να της βάζει 32 πόντους αλλά και ο Δημήτρης Κατιάκος δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στην “μάχη” των ψηλών. Με 13 πόντους και κρίσιμα ριμπάουντ στο φινάλε, ήταν εκ των πρωταγωνιστών. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ