21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ντέιβις… για καλοκαίρι

Ο Άντονι Ντέιβις μπορεί να ήθελε ανταλλαγή, αυτή όμως δεν φαίνεται να γίνεται και οι ομάδες που τον θέλουν, θα χρειαστεί να συνεχίσουν το «κυνήγι» του το καλοκαίρι.

Θέλεις τον καλύτερο σέντερ του ΝΒΑ στο ρόστερ σου; Ναι, φυσικά και τον θέλεις. Ποια ομάδα, άλλωστε, δε θέλει τον Άντονι Ντέιβις. Το θέμα, όμως, είναι αυτά που πρέπει να δώσεις, για να τον κάνεις δικό σου και με τη λήξη της προθεσμίας για τις ανταλλαγές να πλησιάζει, οι Νιου Όρλινς Πέλικανς δε βρήκαν προσφορά, που να τους... συγκινεί για να δώσουν τον «Μονόφρυδο».

Οι συζητήσεις με τους Λος Άντζελες Λέικερς, δε, που φάνηκαν να παίρνουν «φωτιά» με τις διαρκείς επαφές του προέδρου, Μάτζικ Τζόνσον, με τον Τζένεραλ Μάνατζερ των «Πελεκάνων», Ντελ Ντεμπς, έχουν αρχίσει να βρίσκονται σε... ύπνωση, σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Και από τη στιγμή, που άλλη ομάδα δεν υπάρχει, που να χρίζεται ως πιθανό φαβορί, η υπόθεση μετατίθεται για το καλοκαίρι.

Τα δεδομένα, εκεί, είναι πολύ απλά. Υπάρχουν, αρχικά, δύο ομάδες με φιλόδοξο πλάνο, που θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τον κατάλληλο χώρο για το συμβόλαιό του. Οι Νικς άρχισαν ήδη να... ξεφορτώνονται με την ανταλλαγή Πορζίνγκις στο Ντάλας και μπορούν να απομακρύνουν κι άλλους, προσπαθώντας να πάρουν δύο «αστέρες», πλησιάζοντας κυρίως τους Ντέιβις, Ντουράντ και Ίρβινγκ, ενώ οι «Λιμνάνθρωποι» έχουν το επιχείρημα... του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αμφότεροι, με την πορεία τους στην κανονική περίοδο να μην είναι ικανοποιητική, μπορούν να σκεφτούν και την προοπτική του draft, με το νούμερο ένα που θα κατέχει σίγουρα ο Ζίον Ουίλιαμσον, να τους παρέχει έναν «άσο στο μανίκι».

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς δημιουργούν επίσης χώρο, αλλά δεν προλαβαίνουν και... πολύ να βγουν στις τελευταίες θέσεις, όντες τώρα όγδοοι στη Δύση, αλλά με απόσταση από τους υπόλοιπους στα πιο χαμηλά πατώματα. Μαζί τους, μην ξεγράφουμε τους Μπόστον Σέλτικς και τους Μιλγουόκι Μπακς. Αμφότεροι έχουν σημαντικά ανταλλάγματα, ώστε να δούμε τον Ντέιβις δίπλα στον Κάιρι Ίρβινγκ ή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τη δημιουργία μιας πανίσχυρης δύναμης στο ΝΒΑ. Μόνο, που οι «Κέλτες» είναι διατεθεμένοι να βάλουν στο τραπέζι και τον Τέιτουμ. Ένα επιχείρημα αρκετά πειστικό, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της μεγάλης προοπτικής για το μέλλον.

Πολλοί, λοιπόν, θα είναι πάλι οι μνηστήρες. Κι αν δε συμβεί κάτι την τελευταία στιγμή, ραντεβού το καλοκαίρι...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ