19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΝΒΑ: Το ένοχο παρελθόν «καίει» Μπίλαπς και Κιντ

Ο Τσόνσεϊ Μπίλαπς ανακοινώθηκε από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, όπως είχε συμβεί νωρίτερα και με τον Τζέισον Κιντ, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Ντάλας Μάβερικς. Ωστόσο, αμφότεροι συγκέντρωσαν έντονες αντιδράσεις αμέσως μετά την πρόσληψή τους από τις δύο ομάδες του ΝΒΑ.

Οι δύο παλαίμαχοι παίκτες και νυν προπονητές έχουν ένοχο παρελθόν, καθώς αμφότεροι ενεπλάκησαν στο παρελθόν σε περιστατικά βίας εναντίον γυναικών. Ο 48χρονος προπονητής των Τεξανών συνελήφθη το 2001 με την κατηγορία πως χτύπησε τη σύζυγό του Τζουάνα και ομολόγησε ενοχή για συζυγική βία στο δικαστήριο. Το ζευγάρι, που έχει τρία παιδιά, χώρισε κάποια χρόνια αργότερα και από το 2011 ο Τζέισον Κιντ είναι παντρεμένος με την Πορσία Κόλεμαν, με την οποία έχει άλλα δύο παιδιά.

O 44χρονος νέος τεχνικός των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς κατηγορήθηκε το 1997 για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα, ύστερα από έξοδό του σε κλαμπ της Βοστώνης μαζί με τον τότε συμπαίκτη του στους Μπόστον Σέλτικς, Ρον Μέρσερ. Η γυναίκα τούς κατηγόρησε για ομαδικό βιασμό, ωστόσο δεν κατατέθηκαν ποινικές κατηγορίες, καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμβιβασμό. Οι αστυνομικές αναφορές, πάντως, είχαν δείξει τραυματισμούς συνεπείς με σεξουαλική επίθεση.

Τα περιστατικά είναι παλιά, αλλά κατά πώς φαίνεται δεν έχουν ξεχαστεί. Οι «Μαβς» είχαν κατηγορηθεί το 2018 για μισογυνισμό, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ανάμεσα στις υπαλλήλους τους, στα γραφεία τους. Οι Μπλέιζερς εξέταζαν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας τους και την περίπτωση της Μπέκι Χάμον, με τις γυναικείες φωνές μεταξύ των φιλάθλων τους να τονίζουν τώρα πως ανέφεραν το όνομά της περισσότερο ως προπέτασμα καπνού, παρά επειδή πράγματι την ήθελαν για την τεχνική ηγεσία τους, όπως τονίζει η αμερικανική εφημερίδα «USA Today».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ