19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΝΒΑ: Οι αριθμοί ενός πρωταθλητή (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση του τίτλου από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Έλληνας διεθνής αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στους τελικούς κι έγραψε ιστορία. Εκτός από το ρεκόρ καριέρας που πέτυχε στα πλέι οφ, με 50π., είχε κι άλλες ιστορικές επιδόσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=atOppitHks4

Ενδεικτικά, αναφέρουμε...
-Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που τελείωσε σε έναν τελικό με τουλάχιστον 40π., τουλάχιστον δέκα ριμπάουντ και τουλάχιστον πέντε κοψίματα.
-Έγινε ο πρώτος MVP τελικών που έχει πάρει και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη (για τη σεζόν 2016-2017).
-Ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα πλέι οφ με τουλάχιστον 30π. και τουλάχιστον δέκα ριμπάουντ σε δώδεκα διαφορετικά ματς. Ακριβώς την ίδια επίδοση είχε και ο Έλτζιν Μπέιλορ, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο Σακίλ Ο’ Νιλ, με δεκατρείς αναμετρήσεις.
-Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκλεισε την τελική σειρά έχοντας +30π., +10 ριμπάουντ, +5 ασίστ και ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς τουλάχιστον 60% στα σουτ.
-Έγινε ο πρώτος παίκτης που έκλεισε σειρά των τελικών με τουλάχιστον 30π., δέκα ριμπάουντ, πέντε ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο και ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς τουλάχιστον 50%.
-Σκόραρε το 47.6% των πόντων των Μιλγουόκι Μπακς στον έκτο τελικό, στο «Fiserv Forum», με τους Μάικλ Τζόρνταν και Έλτζιν Μπέιλορ να είναι οι μοναδικοί παίκτες με υψηλότερο ποσοστό πόντων της ομάδας τους σε τελικό από όταν καθιερώθηκε η επίθεση των 24 δευτερολέπτων στο ΝΒΑ.

Διαβάστε ακόμα...
Μπακς: Γιάννης σαν να λέμε Τζόρνταν (vids)
ΝΒΑ: Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο το έκαναν πρώτα (vids)

https://www.youtube.com/watch?v=b1-TLSS4oag



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ