19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπακς: Γιάννης σαν να λέμε Τζόρνταν (vids)

Ο τρομερός Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε 50π. και οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη επί των Φοίνιξ Σανς στο «Fiser Forum», που σήμανε την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην ιστορία τους.

Ο 26άχρονος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε 20π. στο τρίτο δωδεκάλεπτο για δεύτερη αναμέτρηση κι έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κατάφερε να βάλει τόσους πολλούς πόντους σε μία περίοδο σε τελικούς. Συνολικά, σκόραρε ή πάσαρε σε συμπαίκτη του που έβαλε το καλάθι τους 23 από τους 35 πόντους της ομάδας του σε εκείνο το διάστημα. Ο πρώτος ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν, το 1993, τότε που οι Σικάγο Μπουλς πανηγύρισαν τον τρίτο από τους έξι τίτλους τους απέναντι -και πάλι- στους «ήλιους», με εκείνον να «σταματάει» στο τέταρτο ματς στους 55π.

https://www.youtube.com/watch?v=-INC7JOQ9mY

Παράλληλα, μόνο ο Μπομπ Πετίτ είχε βάλει μέχρι σήμερα 50π. σε παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε 45π. το 1998. Ο Έλληνας διεθνής έγινε, επίσης, ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με τρία double doubles σε τελικούς με τουλάχιστον 40π. και τουλάχιστον δέκα ριμπάουντ μετά το Σακίλ Ο’ Νιλ το 2000.

https://www.youtube.com/watch?v=nPCbn7ar9Jk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ