23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Να συνεχίσει προσγειωμένη για να… απογειωθεί

Η Εθνική Ελλάδας έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας όμως δεν παύει να ήταν απλά το πρώτο βήμα σ' ένα μακρύ ταξίδι.

Το Μαυροβούνιο δεν είναι σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης, αλλά ούτε θα γίνει «σάκος του μποξ» απ' όλους. Έχοντας έναν σούπερ σταρ του ΝΒΑ στη σύνθεσή του (Νίκολα Βούτσεβιτς) αποτελεί αντίπαλο μεσαίας ταχύτητας. Μία τέτοια ομάδα λοιπόν η «επίσημη αγαπημένη» την έκανε να μοιάζει... ανήμπορη.

Κι αυτό συνέβη για τον εξής απλό λόγο. Διότι η άμυνα που έπαιξε το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν απολαυστική. Ακόμα και το νωθρό ξεκίνημα στο επιθετικό κομμάτι δεν φάνηκε καθόλου διότι οι διεθνείς ήταν πιστοί στο αμυντικό πλάνο και την ίδια στιγμή φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα έβρισκαν τις απαιτούμενες λύσεις στην απέναντι πλευρά.

Το 85-60 μαρτυράει τα πάντα και δεν χρειάζεται κανείς να σταθεί παραπάνω σε αυτό. Πλέον η συνέχεια φέρνει μπροστά στην Εθνική τη Βραζιλία. Το τεχνικό τιμ θα αναλύσει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των Νοτιοαμερικάνων οι οποίοι δεν πρέπει να υποτιμηθούν αλλά και δεν τρομάζουν. Ζορίστηκαν αρκετά από τη Νέα Ζηλανδία κι αν δεν έβγαινε μπροστά ο «γερόλυκος» Άλεξ Γκαρσία δεν είναι απίθανο να είχαν πέσει θύματα έκπληξης από τους «Tall Blacks».

Το μυστικό για να πάει όσο καλά μπορεί η φετινή έκδοση της «επίσημης αγαπημένης» είναι πάντως ένα. Με το ενδεχόμενο οι νίκες να έρχονται η μία μετά την άλλη θα πρέπει να μείνουν άπαντες προσγειωμένοι ούτως ώστε να είναι έτοιμοι για την ώρα της... απογείωσης.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πιο κρίσιμο παιχνίδι θα είναι αυτό για τα προημιτελικά. Εφόσον με το καλό η Εθνική φτάσει έως εκεί, τότε είναι που θα πρέπει να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμη για να «πετάξει».

Προς το παρόν χρειάζεται συγκέντρωση στον επόμενο αντίπαλο και τίποτα περισσότερο. Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, οι πιο έμπειροι (Μπουρούσης, Πρίντεζης) έδειξαν έτοιμοι με το... καλησπέρα και στο ρόστερ υπάρχει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Άπαντες είναι σε... αποστολή όπως ανέφερε και ο Πρίντεζης. Μένει να συνεχίσουν να το αποδεικνύουν στο παρκέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ