17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκη τετράδας για το Περιστέρι

Το Περιστέρι υποδέχτηκε και υπέταξε τον Προμηθέα Πάτρας στο Κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου για την 19η αγωνιστική της Basket League, επικρατώντας με 78-64, χάρις σε ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι υπερκάλυψαν και τη διαφορά 4 πόντων (64-60) που είχαν οι Αχαιοί από τον πρώτο γύρο. Έτσι το Περιστέρι αναρριχήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 12-7 και έβαλε τον Προμηθέα τέταρτο, με το ίδιο ρεκόρ. 

Ο Προμηθέας στρέφει πλεόν το βλέμμα του στην προσεχή και ιδιαιτέρως κρίσιμη  αναμέτρηση (03/03, 21:00) με την Όλντενμπουργκ στη Γερμανία, καθώς χρειάζεται τη νίκη αν θέλει να συνεχίσει στο Eurocup. Αντίστοιχα, το Περιστέρι θα μεταβεί στο Ισραήλ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ (04/03, 19:15), ελπίζοντας να ξεκινήσει με νίκη τα πλέι οφ του Basketball Champions League. 

Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα μέσα στο ζωγραφιστό (11/23 δίποντα έναντι 5/14) και τους φιλοξενούμενους να είναι σαφώς πιο εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6.75μ (1/8 τρίποντα έναντι 6/22). Το Περιστέρι πήγε τελικά στα αποδυτήρια με διαφορά ενός καλαθιού, 33-31.

H κατάσταση άλλαξε άρδην μετά την ανάπαυλα, καθώς οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου, άρχισαν να "πυροβολούν" και με 5 εύστοχα τρίποντα, έκλεισαν την τρίτη περίοδο προπορευόμενοι με 14 πόντους, 62-48. 

Το εν λόγω προβάδισμα ήταν αρκετό για να δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, αλλά και την απαιτούμενη διαφορά στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων.  

Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ: Ο Προμηθέας τελείωσε το ματς χωρίς να πετύχει ούτε μισό πόντο στον αιφνιδιασμό, την ώρα που δέχτηκε 14 πόντους σε αντίστοιχες κατάστασεις. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γιανίκ Μορέιρα με double double 20 πόντων και 10 ριμπάουντ. Απο πλευράς Πάτρας πρώτος σκόρερ ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 14 πόντους. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ