21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νίκη κορυφής θέλουν Σλοβενία και Γαλλία

Η αήττητη Σλοβενία τίθεται αντιμέτωπη με τη Γαλλία, που πήρε… φόρα μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Φινλανδία, και ο νικητής θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2017.

Οι παίκτες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ θέλουν να ολοκληρώσουν ιδανικά την παρουσία τους στο Ελσίνκι, αλλά παραμονεύουν οι «τρικολόρ» που εφόσον καταφέρουν να τους αναγκάσουν στην πρώτη ήττα τους θα τους «κλέψουν» την κορυφή. «Τελικός» πρόκρισης χαρακτηρίζεται η αναμέτρηση της Ελλάδας με την Πολωνία, ενώ οι οικοδεσπότες Φινλανδοί θα τεθούν αντιμέτωποι με την αδύναμη Ισλανδία, του 0-4, με στόχο να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους τους για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στη «Hartwall Arena».

Στο Τελ Αβίβ, για το Β’ Όμιλο, η Γεωργία του Ηλία Ζούρου κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς με νίκη επί της Ιταλίας που έχει ήδη «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους «16» προκρίνεται κι εκείνη. Ακόμα και με ήττα έχει ελπίδες να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά θα πρέπει το ήδη αποκλεισμένο Ισραήλ να επιβληθεί της Ουκρανίας. Γερμανία και Λιθουανία, αμφότερες με ρεκόρ 3-1, θα αναμετρηθούν για την κορυφή του ομίλου και το καλύτερο δυνατό διασταύρωμα εν όψει των νοκ άουτ ματς στο «Σινάν Ερντέμ».

Το πρόγραμμα (06/09):

14.45 Ελσίνκι, Σλοβενία-Γαλλία ΕΡΤ2
14.45 Τελ Αβίβ, Γερμανία-Λιθουανία ΕΡΤ2
17.30 Ελσίνκι, Ελλάδα-Πολωνία ΕΡΤ1
17.30 Τελ Αβίβ, Γεωργία-Ιταλία ΕΡΤ2
20.45 Ελσίνκι, Φινλανδία-Ισλανδία ΕΡΤ2
20.45 Τελ Αβίβ, Ισραήλ-Ουκρανία ΕΡΤ2



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ