18.1 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Νίκη ή… σπίτι

Τα ψέματα τελείωσαν για την Εθνική Ελλάδας, θέλει νίκη με Πολωνία για να εξασφαλίσει ως τέταρτη από τον Α’ Όμιλο του 40ού Ευρωμπάσκετ την πρόκρισή της στους «16».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβάλλεται να διπλασιάσει τις νίκες του στο Ελσίνκι, απέναντι στους Πολωνούς (06/09, 17.30, ΕΡΤ1), καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλειστεί πρόωρα από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μετά τη νέα ήττα τους, και κυρίως τη μέτρια εμφάνισή τους κόντρα στους οικοδεσπότες Φινλανδούς, ο Κώστας Μίσσας και οι παίκτες του δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο «στραβοπατήματος». Εφόσον κερδίσουν «τσεκάρουν» το εισιτήριο για τα νοκ άουτ ματς στην Κωνσταντινούπολη, εάν γνωρίσουν και τέταρτη διαδοχική ήττα -σε πέντε αγώνες- επιστρέφουν Αθήνα με σκυμμένο κεφάλι.

Με πληγωμένο γόητρο μεν, ποιότητα που δεν χάθηκε από τους παίκτες της δε, η «γαλανόλευκη» οφείλει να ανασυνταχθεί, να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της και να «καθαρίσει» την πρόκριση. Και στο «Σινάν Ερντέμ», στην Πόλη, να κάνει νέα αρχή, με τα διασταυρώματα να είναι δύσκολα, αλλά σε καμία περίπτωση ανυπέρβλητα. Πρώτα, βέβαια, θα πρέπει να δείξει σημάδια ζωής απέναντι στην Πολωνία, μπαίνοντας εξ αρχής δυνατά, κόντρα σε έναν αντίπαλο που επίσης έχει μόλις μία νίκη στη «Hartwall Arena» αλλά θα πουλήσει ακριβά το… τομάρι του. Το ίδιο καλείται να κάνει και η Εθνική μας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ