21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπέρι και Μπαρτ πέφτουν στο νήμα

Είναι με διαφορά οι κορυφαίοι σκόρερ της φετινής Basket League. Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα κρίνει ποιος από τους δύο θα αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος. Ντέβιον Μπέρι vs Στιβ Μπαρτ.

 


Οι παίκτες που πήραν από το χέρι τις ομάδες τους και τις οδήγησαν, όπως όλα δείχνουν, στην παραμονή στην κατηγορία, εξελίχθηκαν σε δύο από τις ατραξιόν της λίγκας. Η μπάλα περνάει διαρκώς από τα χέρια τους, παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες και σκοράρουν κατά ριπάς. Οι 25 αγωνιστικές όμως δεν ξεκαθάρισαν το θέμα της πρωτιάς των σκόρερ του Πρωταθλήματος κάτι που θα γίνει στην τελευταία. Μόνο δύο πόντοι τους χωρίζουν αφού το “κοντέρ” του Μπέρι γράφει 463, έστω κι αν έχασε δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του Πανιωνίου και του Μπαρτ 461.

 


Μπορεί ο Αμερικανός του Πανιωνίου να έχει μεγαλύτερο μέσο όρο από εκείνον του Ρεθύμνου (20,13 έναντι 18,44) όμως η ιστορία αναδεικνύει τον πρώτο σκόρερ με βάση τους απόλυτους αριθμούς και υπό αυτήν την έννοια η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, θα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Είναι χρήσιμο ωστόσο να εστιάσουμε και στα επιμέρους κομμάτια της στατιστικής, για να διαπιστώσουμε με ποιο τρόπο έφτασαν οι δύο τους, σε αυτές τις μεγάλες επιδόσεις σκοραρίσματος.

 

 

Ο 5ος του Πανιωνίου ή ο 3ος του Ρεθύμνου;

 

Η ανάδειξη ενός εκ των δύο σε πρώτο σκόρερ του φετινού Πρωταθλήματος, θα έχει και μία επιπλέον προέκταση αφού θα δώσει συνέχεια σε μία λίστα παικτών, είτε της μίας, είτε της άλλης ομάδας, που κέρδισαν αυτήν την πρωτιά στο παρελθόν.

 


Αν τα καταφέρει ο Ντέβιον Μπέρι, θα γίνει ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Πανιωνίου που θα αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος αφού είχαν προηγηθεί οι Γιώργος Διαμαντόπουλος (2002-03), Νίκος Οικονόμου (2004-05), Νίκος Παππάς (2012-13) και Ερικ ΜακΚόλουμ (2013-14).

 


Αν ο Στιβ Μπαρτ κάνει την... προσπέραση στον συμπατριώτη του στην τελευταία αγωνιστική, θα γίνει ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Ρεθύμνου, που θα αναδειχτεί ο πρώτος σκόρερ. Το είχαν καταφέρει ο Ντιόντε Κρίστμας (2011-12) και ο Στέφαν Μούντι (2017-18).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ