15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μοζγκόφ, η επιστροφή

Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ αφήνει πίσω του το ΝΒΑ, αλλά και το σοβαρό τραυματισμό του, και ετοιμάζεται να επανέλθει στη δράση με τη Χίμκι.

Στα 33 του, ο Ρώσος σέντερ το πήρε απόφαση να επαναπατριστεί, ενισχύοντας το μοσχοβίτικο συγκρότημα για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά τις σεζόν 2006-2010 και το 2011, κατά τη διάρκεια του λοκ άουτ. Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ, που αγωνιζόταν στο ΝΒΑ από το 2010 φορώντας κατά σειρά τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς, Ντένβερ Νάγκετς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Λος Άντζελες Λέικερς και Μπρούκλιν Νετς, άλλαξε τον τελευταίο χρόνο δύο ομάδες (Ορλάντο Μάτζικ, Σάρλοτ Χόρνερς), αλλά δεν έπαιξε σε καμία εξ αυτών εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Στις αρχές Ιουλίου έμεινε ελεύθερος, η Χίμκι ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή για την απόκτησή του κι εν τέλει κατάφερε να τον κάνει δικό της.

Το συμβόλαιο του Ρώσου διεθνή με τους συμπατριώτες του είναι διάρκειας ενός έτους. Σε 454 παιχνίδια κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, από το 2010 μέχρι το 2018, ο Τιμοφέι Μοζγκόφ είχε κατά μέσο όρο 6,8π. και 4,9 ριμπάουντ σε 18’, ενώ σε 40 ματς πλέι οφ οι μ.ό. του ήταν 6,5π. και 4,8 ριμπάουντ σε 17.6’. Έχει και εμπειρία Ευρωλίγκας, από τη σεζόν 2019-2010 με τη Χίμκι, οπότε σε δεκαέξι αναμετρήσεις είχε κατά μ.ό. 6π. και 4,1 ριμπάουντ.

Με την Εθνική Ρωσίας έχει μεταξύ άλλων κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και στο Ευρωμπάσκετ 2011 στη Λιθουανία, ωστόσο δεν θα φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 στην Κίνα, αφού βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας του. «Επιστρέφω στη Χίμκι με θετικά συναισθήματα και καλή διάθεση. Εδώ όλοι με περιμένουν και με αγαπούν. Η Χίμκι είναι το "σπίτι" μου. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι έτοιμος στην έναρξη της σεζόν. Έχω ήδη μιλήσει με τον κόουτς Ρίμας Κουρτινάιτις», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την ανακοίνωσή του από τους «κυανοκίτρινους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ